Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple přichází s úplně novými iPody

7.9.2007, Milan Šurkala, aktualita
Apple přichází s úplně novými iPody
Společnost Apple kompletně zrenovovala nabídku svých přehrávačů iPod. Novinkou je "iPod touch". Takový model v nabídce zatím nebyl, ovšem iPod touch je pouze iPhone bez GSM a schopností volat. Případně lze také říct, že když vyjmete SIM...
Společnost Apple kompletně zrenovovala nabídku svých přehrávačů iPod. Novinkou je "iPod touch". Takový model v nabídce zatím nebyl, ovšem iPod touch je pouze iPhone bez GSM a schopností volat. Případně lze také říct, že když vyjmete SIM kartu z iPhone, dostanete iPod touch.



iPod touch má tedy naprosto stejný design i 3,5" obrazovku, tloušťku 8 mm i stejné uživatelské rozhraní včetně Cover Flow. Zůstává wifi 802.11b/g, rovněž jsou předinstalovány Safari a YouTube aplikace včetně kalendáře, kontaktů, hodinek, kalkulačky a aplikací pro prohlížení a práci s fotografiemi. K dispozici budou dvě verze, 8GB model bude k mání za $299, za 16GB verzi bude Apple chtít $399.



Klasický iPod dostal nové jméno "iPod classic". Má nový kovový design a je o něco tenčí. Zvětšila se výdrž na baterie, hudbu zvládne přehrávat po dobu 40 hodin, videa pak 7 hodin. I zde budou k mání dvě verze s různými velikostmi pevných disků, 80GB model má stát $249, 160GB model pak $349.



Apple iPod nano mají nový širší design, 2" QVGA displej nyní může přehrávat i videa. K dispozici je v pěti barvách, modré, červené, stříbrné, zelené a černé. S přehrávačem jsou dodávány i hry Vortex a Sudoku. Za 4GB verzi chce Apple $149, 8Gb model vás pak přijde na $199. Jak iPod classic, tak i iPod nano mají nové uživatelské rozhraní s Cover Flow.



iPod shuffle si zachovává stávající design. Nově je k dispozici i červená varianta. 1GB verze stojí $79. Všechny nové iPody se mají objevit na pultech obchodů již tento týden. Apple rovněž spustil iTunes WiFi Music Store, kde si uživatelé iPhone a iPod mohou přehrávat a kupovat hudební skladby bez použití PC.

Zdroj: www.dailytech.com, www.techspot.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.