Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple prodalo 525 000 telefonů iPhone za tři dny

3.7.2007, Marek Štelčík, aktualita
Apple prodalo 525 000 telefonů iPhone za tři dny
Společnost Apple slaví opravdu velký úspěch se svým telefonem iPhone, který je distribuován výhradně skrze společnost AT&T (tedy světově známý gigant zabývající se telekomunikačními službami). Tento multimediální telefon, který byl představen...
Společnost Apple slaví opravdu velký úspěch se svým telefonem iPhone, který je distribuován výhradně skrze společnost AT&T (tedy světově známý gigant zabývající se telekomunikačními službami). Tento multimediální telefon, který byl představen již v lednu, není třeba nijak blíže popisovat, určitě o něm většina z Vás alespoň slyšela a nejednou jsme zde o něm psali. Dnes společnost Apple oznámila, že od pátku (start prodeje byl v šest hodin) do neděle bylo prodáno více než 525 000 kusů těchto multimediálních telefonů iPhone. Započtené jsou hromadně 4GB i 8GB verze, které se prodávají za $499 a $599.



Postupem času se zvětšoval seznam chybějících funkcí typu uživatelem vyměnitelná baterie, možnost použít klávesnici, vytáčení hlasem, A2DP, MMS, iChat, podpora flash karet a záznam videa. Přesto je vidět, že si telefon našel celou řadu příznivců, kteří jsou ochotni zaplatit výše uvedené cifry. Společnosti dodávají, že se snaží průběžně plnit sklady, aby pokryly vysokou poptávku. Problémem je však aktivace skrze portál iTunes, který nezvládá tak velký jednorázový nápor uživatelů, připouští sama společnost Apple. Jak si vysvětlujete takto vysokou oblibu Vy, pokud uvážíme vyšší cenu a další chybějící funkce?

Zdroj: Dailytech