Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple prý přijde s tablet PC za 500 - 700 USD

25.5.2009, Jan Vítek, aktualita
Apple prý přijde s tablet PC za 500 - 700 USD
Společnost Apple by dle zprávy serveru X-bit labs měla plánovat vypuštění levného počítače s dotykovou obrazovkou typu tablet PC, a to v příštím roce. Informace byla potvrzena "zdroji, které mají blízko k produktovým plánům firmy", avšak...
Společnost Apple by dle zprávy serveru X-bit labs měla plánovat vypuštění levného počítače s dotykovou obrazovkou typu tablet PC, a to v příštím roce. Informace byla potvrzena "zdroji, které mají blízko k produktovým plánům firmy", avšak samotný Apple mlčí.



Měl by ale tak vyplnit mezeru mezi iPod Touch a MacBooky. Tablet PC od něj by se měly dle analytika Gena Munstera v podstatě stát lepší obdobou dnešních netbooků. A my víme, že Apple tyto počítače nedávno kritizoval a říkal, že pokud by měl s něčím podobným přijít, muselo by to být znatelně funkčnější a pokrokovější. Na druhou stranu nebývají předběžné informace o produktech této firmy zrovna přesné.

Dotykové obrazovky dostanou také později po příchodu Windows 7 některé netbooky a již dnes jimi oplývají moderní nettopy. Navíc přijdou rovněž s novou platformou Intelu známou pod názvem Pine Trail a ta využije nové procesory Atom s kódovým označením Pineview, které mají být založeny na architektuře Core. A dále tu bude třeba hardwarově akcelerované přehrávání digitálního HD obsahu.

Nové netbooky se tedy již nebudou moci tak snadno označit za hardwarově zaostalá zařízení, jako to můžeme u drtivé většiny z nich učinit dnes. Proto bude později Apple v daleko složitější situaci, pokud se rozhodne něco proti netbookům postavit. Mohl by ale jednoduše vsadit na upravený systém Mac OS X, vylepšenou funkčnost dotykových obrazovek (díky patentovanému multi-touch) a samozřejmě kvalitnější zpracování. Můžeme se tedy nechat překvapit tím, co si na nás "jablíčkáři" připraví.

Zdroj: X-bit labs