Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple testuje LCD displeje od Samsungu a LG pro nový iPad

21.7.2011, Martin Stančík, aktualita
Apple testuje LCD displeje od Samsungu a LG pro nový iPad
Samsung Electronics a LG Display, dva největší výrobci LCD displejů na světě, jsou podle všeho blízko uzavření smlouvy, díky které by byli výhradními dodavateli pokročilých displejů pro Apple. Apple hledá pokročilé LCD displeje, které budou...
Samsung Electronics a LG Display, dva největší výrobci LCD displejů na světě, jsou podle všeho blízko uzavření smlouvy, díky které by byli výhradními dodavateli pokročilých displejů pro Apple.

Apple hledá pokročilé LCD displeje, které budou součástí další generace jeho tabletů. Podle "dobře obeznámených zdrojů" z Jižní Koreje, které citoval list Koren Times, Apple začal s testováním kvality LCD displejů od Samsungu a LG v jedné ze svých laboratoří v Číně. Podle listu má Apple zájem o produkci kvalitnějších displejů schopných rozlišení 2048 x 1536 pixelů v poměru 4:3. Tyto LCD displeje by měly být použity v iPadu 3.



Apple vede podle nejmenovaných zdrojů rozhovory i s LG Electronics především proto, aby snížil svou závislost na Samsungu jako dodavateli klíčových komponent (procesorů, flashových pamětí, LCD). Až doposud Apple kupoval DRAM, NAND flashové paměti a další komponenty pouze od Samsungu, který pro něj také vyrábí procesory A4 a A5. Nedávno však Apple přešel s některými svými objednávkami ke společnosti Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC). Navzdory kooperaci v oblasti komponent se Samsung s Apple soudí o celou řadu patentů.

Zdroj: Cdrinfo.com