Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple uvádí Mac OS X Snow Leopard

23.6.2009, Jan Vítek, aktualita
Apple uvádí Mac OS X Snow Leopard
Společnost Apple pro své počítače Mac uvádí nový operační systém OS X Snow Leopard, jenž využívá nové jádro s podporou 64bitových systémů a nabídkou příslušných systémových aplikací včetně Mail, Finder, iCal, iChat a Safari. Kromě toho bude...
Společnost Apple pro své počítače Mac uvádí nový operační systém OS X Snow Leopard, jenž využívá nové jádro s podporou 64bitových systémů a nabídkou příslušných systémových aplikací včetně Mail, Finder, iCal, iChat a Safari. Kromě toho bude podporován Microsoft Exchange a nová usnadnění práce.



Apple se snažilo především ale vyladit jednotlivé části systému a dle vlastních slov se mu to podařilo u 90 procent z nich. Mail tak má načítat rychleji zprávy a také mezi nimi svižněji vyhledávat, inicializace Time Machine je dvakrát kratší, 64bitové Safari má rychlejší engine Nitro, atp. A kromě toho Snow Leopard zabírá na disku o 6 GB méně místa.

A pokud budete mít k dispozici adekvátní grafickou kartu, díky OpenCL budete moci zapřáhnout i její výkon, aby při početních úlohách nebyl procesor osamocen. Snow Leopard (tedy OS X verze 10.6) bude k dispozici v září tohoto roku za cenu od 800 Kč (jednouživatelská licence) a 1500 Kč (víceuživatelská). Uživatelům počítačů Mac s procesory Intel, kteří ještě využívají OS X 10.4 Tiger, bude k dispozici balíček zahrnující OS X Snow Leopard, iLife 09 a iWork 09 v jednouživatelské licenci za cenu kolem 4500 Kč a 6400 Kč ve víceuživatelské licenci pro domácí uživatele.

Pro ty, kteří si od 8. června koupí Mac s OS X Leopard, bude pak upgrade na Snow Leopard zdarma.

Zdroj: TZ Apple