Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple uvádí na trh nové verze multimediálního a kancelářského softwaru

27.2.2009, Marek Štelčík, aktualita
Apple uvádí na trh nové verze multimediálního a kancelářského softwaru
Společnost Apple představuje softwarový balík pro správu, editaci a sdílení multimediálního obsahu počítače iLife ‘09 a komplet aplikací pro kancelářskou práci iWork ‘09. V nové verzi se uživatelům počítačů Apple otevírá snadnější možnost...
Společnost Apple představuje softwarový balík pro správu, editaci a sdílení multimediálního obsahu počítače iLife ‘09 a komplet aplikací pro kancelářskou práci iWork ‘09. V nové verzi se uživatelům počítačů Apple otevírá snadnější možnost správy a úpravy fotografií v programu iPhoto, zpracování videa v iMovie, jednodušší skládání hudby v GarageBand a publikování vlastních webových stránek v programu iWeb. Program iPhoto například umožní snadné hledání obrázků jednotlivých přátel mezi tisíci fotografiemi díky funkci rozpoznávání obličeje, při které iPhoto projde uživatelem vybrané fotografie, označí obličeje, které ve fotografiích najde a na uživateli zůstává jen zadat jméno osob na snímku.



iPhoto následně zařadí všechny fotografie, na kterých nalezne pojmenovanou osobu, do jedné kategorie. Novinkou je rovněž automatické vyhledání místa pořízení snímku, pomocí souřadnic, které do snímku zaznamenávají fotoaparáty s GPS. GarageBand nově nabízí možnost interaktivních hodin výuky hraní na hudební nástroje.



Změn se dočkal i iWork ’09, kdy nový editor prezentací Keynote má funkce k vytváření přechodů mezi snímky pomocí animace, prolnutí, změny pozice objektů a změny velikosti a umožňuje automatizování a opakování vybraného efektu. Změny programu Pages spočívají v zobrazování menu a pokročilejším zadáváním vzorců. Oba balíky jsou již nyní dostupné, doporučená maloobchodní cena jednoho softwarového balíku je 2312 Kč včetně DPH.

Zdroj: Apple