Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple vidí momentální netbooky jako odpad

24.4.2009, Jan Vítek, aktualita
Apple vidí momentální netbooky jako odpad
Není to tak dávno, co se zástupce firmy Apple společně s jedním redaktorem Business Week pustil do reklam Microsoftu a nešetřil ani PC notebooky. Nyní se tato firma obula i do levných netbooků, jež dle ní obsahují hardware i software nevalné...
Není to tak dávno, co se zástupce firmy Apple společně s jedním redaktorem Business Week pustil do reklam Microsoftu a nešetřil ani PC notebooky. Nyní se tato firma obula i do levných netbooků, jež dle ní obsahují hardware i software nevalné kvality a odmítla zprávy hovořící o tom, že se chystá přinést také vlastní verzi. Kompletně to ale Apple nevyloučil, ale podmínil to tím, že by takový produkt musel být inovativní.



V tom smyslu se vyjádřil Timothy D. Cook (COO, Apple) na konferenci s finančními analytiky. Apple přitom ekonomickou recesi příliš nepociťuje protože v druhém fiskálním čtvrtletí roku 2009 prodal pouze o 3 procenta méně Macintoshů v porovnání se stejným čtvrtletí předešlého roku. Firma však také na konci minulého roku snížila cenu svých nejlevnějších Macbooků a v březnu tohoto roku učinila to samé i s počítači iMac.

Objektivně lze říci, že dnešní netbooky opravdu nejsou nic úžasného a v podstatě ve všech ohledech mají nízký výkon. Ovšem zase se začínají objevovat modely s dlouhou výdrží na baterie a na svůj udávaný účel - brouzdání po internetu - v podstatě postačují. Na druhou stranu začínají také s cenou podstatně zasahovat i do oblasti plnohodnotných notebooků a zde se již vyplatí hluboce zauvažovat, co se vyplatí koupit.

Zdroj: X-bit labs