Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple vyvinul novou verzi iOS

4.3.2011, Jan Vítek, aktualita
Apple vyvinul novou verzi iOS
Společnost Apple ohlásila novou verzi iOS, a to 4.3, která slibuje výkonnější Safari s javascriptovým jádrem Nitro, funkci iTunes Home Sharing, vylepšení technologie AirPlay a novou funkci Personal Hotspot. Nitro je zabudováno do technologie...
Společnost Apple ohlásila novou verzi iOS, a to 4.3, která slibuje výkonnější Safari s javascriptovým jádrem Nitro, funkci iTunes Home Sharing, vylepšení technologie AirPlay a novou funkci Personal Hotspot.



Nitro je zabudováno do technologie WebKit, která je základem Safari a má více než zdvojnásobit spouštění JavaScriptu pomocí kompilace za běhu. Nová funkce iTunes Home Sharing umožňuje uživatelům systému iOS 4.3 přehrávat hudbu, filmy a televizní pořady z knihovny iTunes v počítači Mac nebo PC přes místní síť Wi-Fi na přístrojích iPad, iPhone a iPod touch.

Vylepšení bezdrátová AirPlay umožní přehrávat hudbu, fotky a videa na přístroji Apple TV, u fotografií můžeme používat prezentační přechody a přímo přehrávat video z iPad 2, iPhone nebo iPod touch. A nakonec Personal Hotspot umožní sdílení internetového připojení u iPhone 4 s dalšími až pěti zařízeními, a to v kombinaci až tří zařízení připojených přes Wi-Fi, tří přes Bluetooth a jednoho přes USB. Každé připojení je samozřejmě chráněno heslem a při nečinnosti se Personal Hotspot vypíná, aby ušetřil baterii.

iOS 4.3 bude k dispozici uživatelům přístrojů iPad, iPhone a iPod touch jako bezplatná aktualizace softwaru v pátek 11. března. Kompatibilní je s iPad, iPad 2, iPhone 3GS, iPhone 4 (GSM model) a s iPod touch třetí a čtvrté generace.

Zdroj: TZ Apple