Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Arctic Cooling již má chladiče pro GeForce 9600 GT, nový Freezer představen

6.3.2008, Pavel Boček, aktualita
Arctic Cooling již má chladiče pro GeForce 9600 GT, nový Freezer představen
Švýcarský Arctic Cooling nelenil a již má nový chladič pro grafické karty GeForce 9600 GT. Jelikož se však od starších karet výrazně neliší, mohl na nich pracovat již delší dobu, otázkou bude, kdy přinese chladiče pro GeForce 9800 GTX a...
Švýcarský Arctic Cooling nelenil a již má nový chladič pro grafické karty GeForce 9600 GT. Jelikož se však od starších karet výrazně neliší, mohl na nich pracovat již delší dobu, otázkou bude, kdy přinese chladiče pro GeForce 9800 GTX a hlavně GX2. Nové chlazení nese název Accelero L1 a není nepodobné například Zalmanu VF-1000. Je však o polovinu menší a má pravidelný obdélníkový tvar, kolem ventilátoru je navíc kryt usměrňující proudění.



Ventilátor je bohužel vybaven jen dvoupinovým napájecím konektorem, nicméně AC nevyrábí výrazněji hlučné chlazení, čili by měl být tichý. Otázkou je, kolik má heatpipe (jestli vůbec nějaké) a jak dobře bude ve srovnání s referenčním chladičem účinný. Oficiálně představen a dostupný by měl být v brzké době.



Mimo to výrobce potvrdil očekávanou zprávu o kompatibilitě chladičů Accelero S1 a S2 s těmito kartami. S pravděpodobně nejlepším poměrem cena / výkon jsou tyto chladiče od uvedení GeForce 8800 GTS velmi prodávané. Důležité také bude, jestli padnou i na GeForce 9800 GTX.



Poslední hitem ze stáje AC je nový model legendárního chladiče Freezer, tentoklrát s přídomkem Extreme (jeho extrémnost podtrhují i písmena X na bocích, která však i mírně napomáhají chlazení). Má čtyři heatpipe a 226 hliníkových žeber, ktré profukuje 120mm ventilátor umístěný v jejich středu mezi oběma řadami heatpipe. Otázkou však je, kolik již tento drobeček bude vážit. Stále je určen pro procesory AMD s paticemi 754, 939, AM2 a AM2+ a Intel se socketem 775, v obchodech má být v dubnu.

Zdroj: Fudzilla (1, 2)