Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Aspire One 532g bude vybaven Ionem 2

16.2.2010, Jakub Doležal, aktualita
Aspire One 532g bude vybaven Ionem 2
Společnost Acer ohlásila příchod dalšího modelu do rodiny Aspire. Nový netbook Aspire One 532g je nadmíru vybaven, neboť v jeho útrobách bude pracovat dvojice grafických jader a zbrusu nová technologie od firmy Nvidia. Právě kalifornský...
Společnost Acer ohlásila příchod dalšího modelu do rodiny Aspire. Nový netbook Aspire One 532g je nadmíru vybaven, neboť v jeho útrobách bude pracovat dvojice grafických jader a zbrusu nová technologie od firmy Nvidia.



Právě kalifornský výrobce ohlásil na tento rok příchod druhé generace grafické platformy ION, kterou Acer jako jeden z prvních představil v hotovém řešení. Model Aspire One 532g bude tedy disponovat výkonným grafickým akcelerátorem, avšak pro dosažení dlouhé výdrže na baterie byla použita ještě platforma PineTrail.



Nové Atomy totiž disponují úsporným grafickým jádrem, které sice není příliš výkonné, avšak na prohlížení emailů, či práci s dokumenty bohatě stačí. V tomto netbooku by měl pracovat nejslabší Atom, tedy model N450. Acer prý díky přepínání mezi grafikami přiblížil výdrž až na 10 hodin.



Jelikož se manuální přepínání grafik příliš neuchytilo, použili inženýři společnosti Acer novou technologii z dílen Nvidia, jménem Optimus. Tato novinka na rozdíl od současných řešení nabídne bezešvé přepínání mezi grafikami, tedy bez zběsilého problikávání obrazovky. Další velmi důležitou vlastností je automatická změna akcelerátoru dle aktuálních potřeb systému.



Z ostatních parametrů je znám 10“ palcový LCD displej s rozlišením 720 řádků, HDMI výstup a také volitelný 3G modem. Malé rozměry a použití lehkých materiálů prý stlačily váhu na přibližně jeden kilogram. Speciální napájecí adaptér by měl navíc značně urychlit nabíjení baterie.

O novince Acer Aspire One 532g byly zatím k dispozici pouze neoficiální informace, avšak v závěru včerejšího dne (15.2.) přinesl magazín notebookitalia exkluzivní video z výstavy MWC, která se odehrává v Barceloně.

Zdroj: TCM, cnet, Netbooknews, Notebookitalia