Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus a poslední představené produkty z CES 2010

21.1.2010, Jan Vítek, aktualita
Asus a poslední představené produkty z CES 2010
Společnost Asus uvolnila tiskovou zprávu o posledních střípcích z CES 2010, které se týkají oblasti základních desek, grafických karet, monitorů i reproduktorů. Jednak to jsou tedy základní desky ASUS řady P7P55D-E a P7H57D-V EVO vybavené...
Společnost Asus uvolnila tiskovou zprávu o posledních střípcích z CES 2010, které se týkají oblasti základních desek, grafických karet, monitorů i reproduktorů.



Jednak to jsou tedy základní desky ASUS řady P7P55D-E a P7H57D-V EVO vybavené čipem Unique PCIe X4 Bridge Chip a podporující rozhraní USB 3.0 či SATA 6 Gb/s. Jako čipové sady se evidentně využily Intel P55 a H57, takže cílovými procesory jsou Intel Core i7/i5 a i3.



Dále se zpráva zmiňuje o grafických kartách řady Bravo, které nabízí automatické řízení jasu monitoru díky světelnému snímači a Splendid Plus. Uživatel u nich také může využívat čtyř přednastavených režimů – Theater, Gaming, Picture a Auto. Karty zaměřené na snížení spotřeby ji také mají ve 2D režimu nabídnout o 28 procent nižší, což se samozřejmě odrazí i v nižším výdeji tepla. Pak se dočkáme také apliakce Bravo Media Center, což je univerzální centum pro správu a přehrávání filmů, hudby a zobrazování fotografií. MediaShow Espresso je zase software urychlující pomocí NVIDIA CUDA převod videa pro iPhone, PSP, Xbox, YouTube a další.



ASUS Cine5 Soundbar je jednoduchá reprosoustava s vícekanálovým prostorovým zvukem určená pro hry a sledování videa. Nabízeno je dle materiálů firmy opětovné obnovení zredukovaného 5.1kanálového zvuk ze stereofonních zdrojů a pro lepší podání basů se nabízí fce Bassreflex.



Nakonec ve stručné tiskovce byla informace o monitorech Designo MS, čili tenké modely MS238H, MS228H a MS208N o úhlopříčkách 20“ až 23“ s LED podsvícením. Asus zde nabízí Smart Contrast Ratio (ASCR) a kontrastní poměr až 10 milionů ku jedné. Rozlišení dosahuje Full HD (1920 x 1080), odezva GtG 2 ms a barvy optimalizuje ASUS Splendid Video Intelligence.

Při výrobě nebyla použita rtuť a také se hovoří o výrazné úspoře spotřeby a snadném naklánění displeje díky kruhovému stojanu. Přední lesklý černý panel pak doplňuje zadní část v odstínech světle modré, zlatě hnědé a světle zelené.

Zdroj: TZ Asus