Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
26.6.2008, Pavel Boček, aktualita
S krátkými rozestupy po sobě ohlásili větší hráči na poli grafických karet kromě referenčních modelů i své přetaktované verze nového high-endu NVIDIE, GeForce 280 GTX. Mezi nimi je i ASUS s verzí TOP, BFG s OC2 a OCX (kromě dříve oznámené...
goro2 | 27.6.200813:25
"3D Mark Vantage z necelých 4 900 bodů na téměř 5 500 bodů­"??
Odpovědět0  0
JiVy (612) | 27.6.200820:14
Ale ne, to jenom Future Mark nepočítali s PhysX.
Jinak by byl podvod jezdit používat jiný procesor než 8086.
Odpovědět0  0
Federmann (487) | 30.6.20081:35
Stanovisko Futuremarku je naprosto nekompromisní a jednoznačné, neautorizované ovladače nemají zaručené věrohodné výsledky a jsou pro používání v 3DMarku zakázány!
Odpovědět0  0
JiVy (612) | 30.6.20085:56
A kdy Futuremark připraví ovladače pro karty s integrovaným PhysX?
A kdy se Futuremark přejmenuje na Pastmark, nebo aspoň na Contemporarymark ;­-)
Odpovědět0  0
Federmann (487) | 30.6.200810:22
Odkázal bych vás na svou stránku, nebo jinam, ale příspěvek by byl automaticky smazán, není pro některé média vůbec přípustný, všichni se této problematice vyhli a není na koho jiného odkázat, ve světě se je tomu věnovalo dostatek pozornosti, jde o jev opakující se minimálně od roku 2003.
.
Futuremark nikdy nikomu žádné ovladače nedělal, provádí pouze jejich Autorizaci ­- schvaloání, není žádný důvod aby je nyní dělal pro Nvidii, je to pouze záležitostí Nvidie, aby postavila ovladače ve kterých nebude podvádět a požádala o jejich autorizaci, která pak jistě projde a výsledky v 3D Marku budou čestné a platné. Zveřejńování testů na neAutorizovaných ovladačích je značně zavadějící a šasto zkreslené, ale nikomu to zjevně nevadí, otázkou zůstáva proč.
Odpovědět0  0
JiVy (612) | 30.6.200810:42
Tak to chce trochu nadhledu. Benchmarky jsou JENOM benchmarky. Pokud NVidia, nebo kdokoliv jiný přijde s technologií se kterou autoři benchmarků nepočítali, tak vždy nastane problém.
Je jenom otázkou času, než se situace vyřeší.
Nové karty ATI také nedokáží projít 3Dmarkem06 a řeší to až hotfix. To je přece normální postup.
Pokud NVidia REVOLUČNĚ implementovala PhysX do ovladačů svých GK karet, ta je jasné, že chvíli bude trvat, něž se tomu testovací SW přizpůsobí.
Za podvod bych považovat modifikaci benchmarku tak, aby ukazoval něco jiného než skutečný výkon a ne úpravu knihoven tak, aby byl testovací SW schopen měřit skutečnost.
Samozřejmě je to celé složitější, ale i na zahraničních zdrojích jsem četl celkem jednomyslné stanoviska HLAVNÍCH HRÁČŮ NA TRHU, že o podvod nejde.
Výkřiky o podvodu mi zavánějí hysterií a očerňováním konkurence za každou cenu.
Chce to zachovat klid a počkat na oficiální stanoviska obou zainteresovaných firem. IMHO je v zájmu Futuremarku měřit skutečnou výkonnost a je v zájmu NVidie rozšířit využívání PhysX do co nejvíce aplikací.
Samozřejmě jsou tu konkurenční firmy, pro které je rozšíření PhysX noční můrou, ale já bych byl rád, kdyby tahle novinka dostala šanci prokázat svou užitečnost v praxi. A my, uživatelé bychom měli rozhodovat podle skutečného výkonu a ne podle nějakých fám a pomluv!
Odpovědět0  0
Federmann (487) | 30.6.200811:18
další odpověď byla již vymazána!!!
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.