Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus EAH2900XT AquaTank/G/HTVDI/512M: až o 10°C nižší teploty GPU

6.9.2007, Milan Šurkala, aktualita
Asus EAH2900XT AquaTank/G/HTVDI/512M: až o 10°C nižší teploty GPU
Společnost Asus přichází na trh s novou grafickou kartou EAH2900XT AquaTank/G/HTVDI/512M, která využívá nejnovější generaci vodního chlazení AquaTank. Samozřejmostí je také bohatá softwarová výbava zastoupena například několika zajímavými...
Společnost Asus přichází na trh s novou grafickou kartou EAH2900XT AquaTank/G/HTVDI/512M, která využívá nejnovější generaci vodního chlazení AquaTank. Samozřejmostí je také bohatá softwarová výbava zastoupena například několika zajímavými herními tituly.



Nové chlazení AquaTank má silnější vodní trubice, které odvádějí více tepla. Dále je k dispozici větší zásobník chladící kapaliny. Automaticky přiváděný chladný vzduch pak dále umožňuje snížit teplotu GPU až o 10°C ve srovnání s klasickým chlazením.

V případě, že kapalina přestane protékat, hlásič průtoku samozřejmě uživatele upozorní. Kapalinu lze pak jednoduše doplnit odšroubováním zátky na boku zásobníku, pokročilá konstrukce zajišťuje, aby při tom nedošlo k úniku kapaliny.

Technologie Asus GamerOSD dokáže nastavovat takty grafiky přímo na obrazovce v průběhu hry, tedy v reálném čase. Bohatá softwarová výbava zahrnuje hry STALKER: Shadow of Chernobyl, Race the WTCC a dále poukázku na balík jednoúrovňových her Half Life 2: Episode Two, Team Fortress 2 a Portal.

Ostatní specifikace odpovídají klasickým Radeonům HD 2900 XT. Jádro s 320 shadery tepe na frekvenci 740 MHz, 512MB GDDR3 pamětí pak na efektivních 1,65 GHz. Jejich rozhraní je samozřejmě 512-bitové.

Zdroj: www.asus.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
Doporučujeme náš velký přehled desktopových grafických čipů.