Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus Eee PC T91MT tablet v prodeji

11.11.2009, Jakub Doležal, aktualita
Asus Eee PC T91MT tablet v prodeji
Na webových stránkách internetového obchodu Amazon se jako první objevila novinka od společnosti Asus. Je jí nový model z rodiny Eee PC pojmenovaný Eee PC T91MT, který zaujme zejména dotykovou obrazovkou. Asus u svého tabletu vsadil na malé...
Na webových stránkách internetového obchodu Amazon se jako první objevila novinka od společnosti Asus. Je jí nový model z rodiny Eee PC pojmenovaný Eee PC T91MT, který zaujme zejména dotykovou obrazovkou.



Asus u svého tabletu vsadil na malé rozměry a úsporné komponenty. Hlavním lákadlem bude zejména multi-dotykový displej s úhlopříčkou 8.9“ a moderním LED podsvícením. V srdci tohoto netbook tabletu bude pracovat nový procesor z dílny Intelu, konkrétně model Atom Z520 s pracovní frekvencí 1,33 GHz. Grafický akcelerátor je součástí čipsetu a jedná se o Intel GMA 500.


Operační paměť DDR2 je osazena v kapacitě 1 GB. K dispozici je však pouze jeden slot. Na případné rozšíření je tedy potřeba stávající paměť vyjmout. Maximální podporovaná kapacita jsou 2 GB. Pevný disk je osazen ve dvou kapacitách, na Amazon.com je k dispozici s kapacitou 32 GB, avšak na Amazon.de je nabízena 16 GB varianta. V obou případech se jedná o SSD. Navíc je přibaleno webových 500 GB. Asus k tomuto tabletu nabídne webové úložiště, nikde se však nepíše délka bezplatného užívání.



Vzhledem k použití úsporných komponent je proklamována výdrž na baterii až 5 hodin. Asus „naskládal“ veškeré komponenty do šasi o celkových rozměrech 225x164x25,2-28,4 mm a váze 960 gramů. Jako operační systém zvolil výrobce nové Windows 7 v edici Home Premium.

Případní nedočkaví zájemci mohou tablet Asus Eee PC T91MT zakoupit na Amazon.com za cenu 9150 Kč ($532), nebo na Amazon.de za částku 12 900 Kč. Dostupnost a cena přímo v ČR zatím nebyla oficiálně oznámena.

Zdroj: Amazon