Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ASUS EPU pro šetření až 80 procent energie CPU

12.2.2008, Jan Vítek, aktualita
ASUS EPU pro šetření až 80 procent energie CPU
Společnost ASUS vydala podrobnější zprávu o své technologii EPU (Energy Processing Unit), o které říká, že zajišťuje úsporu energie procesoru až o 80,23 procent. Jedná se o úsporný IC ovladač, jenž má pracovat podle potřeb uživatelů a na...
Společnost ASUS vydala podrobnější zprávu o své technologii EPU (Energy Processing Unit), o které říká, že zajišťuje úsporu energie procesoru až o 80,23 procent. Jedná se o úsporný IC ovladač, jenž má pracovat podle potřeb uživatelů a na úspoře se také podílí VRM (Voltage Regulator Module) s vylepšenou efektivitou při malé i vysoké zátěži.



Technologie v reálném čase detekuje proud procesoru a řídí napájení, aby dosáhla co nejlepší účinnosti. Při běhu nenáročných aplikací se tak má díky EPU ušetřit až 80 procent energie a při spolupráci s AI Gear3 se má také zvednout energetická účinnost až o 50 procent. Jedna základní deska s EPU by tak po jednom roce nepřetržitého provozu mohla ušetřit kolem 33.000 wattů el. energie.

Tuto technologii ASUS implementuje do základních desek se základními deskami P5K PRO, P5K/ EPU a P5K SE/EPU. Novinky RAMPAGE FORMULA a P5E3 PREMIUM/ WiFi@n také přijdou s EPU a co se týče sady X38, pak EPU najdeme na modelech MAXIMUS FORMULA, P5E3 DELUXE/ WiFi@n, P5E3 DELUXE, P5E3, P5E, P5E64 WS PRO, P5E3 DELUXE/DDR3 1333 2G, MAXIMUS Extreme a P5E3/DDR3 1333 2G. Zbytek zahrnuje modely Striker II Extreme, Striker II Formula, P5N-T DELUXE a P5N-D.

Zdroj: TZ ASUS