Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ASUS EX9800GTX TOP/HTDP/512M: i ASUS přetaktovává GeForce 9800 GTX

11.4.2008, Milan Šurkala, aktualita
ASUS EX9800GTX TOP/HTDP/512M: i ASUS přetaktovává GeForce 9800 GTX
Výrobci grafických karet se předhánějí v tom, kdo přinese na trh výkonnější verzi GeForce 9800 GTX. Je totiž pravda, že karta oproti předchůdcům nenabízí téměř nic navíc, základní specifikace jsou téměř totožné. Nové jádro ale umožňuje dosahovat...
Výrobci grafických karet se předhánějí v tom, kdo přinese na trh výkonnější verzi GeForce 9800 GTX. Je totiž pravda, že karta oproti předchůdcům nenabízí téměř nic navíc, základní specifikace jsou téměř totožné. Nové jádro ale umožňuje dosahovat vyšších frekvencí, čehož výrobci grafických karet náležitě využívají.



Grafické jádro nyní běží místo výchozích 675 MHz na velmi slušných 755 MHz. Rovněž shadery se dočkaly vyšších taktů, místo 1688 MHz tepou s frekvencí 1840 MHz a nárůstem se pochlubí také GDDR3 paměti, jejichž frekvence byla zvýšena z 2,2 GHz na dosti vysokých 2,35 GHz. Kapacita činí 512 MB, běží na 256-bitové sběrnici.

Karta podporuje technologii Hybrid Power, 3-Way SLI, nechybí ani SmartDoctor pro přetaktování shaderů a GamerOSD pro realtime taktování a snímání obrazovky v každé situaci. Karty rovněž podporují sběrnici PCI-Express 2.0, k dispozici jsou dva DVI-I výstupy.

Zdroj: www.cdrinfo.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
Doporučujeme náš velký přehled desktopových grafických čipů.