Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus Green Technology a jeho nejnovější série notebooků

22.12.2005, Marek Štelčík, aktualita
Asus Green Technology a jeho nejnovější série notebooků
Společnost ASUS, která se mimo jiné zabývá výrobou výkonných notebooků, představila sérii ultra-přenosných notebooků splňujících nejpřísnější předpisy pro ochranu životního prostředí. Jedná se o sérii nazvanou U5A a k výrobě všech součástí...
Společnost ASUS, která se mimo jiné zabývá výrobou výkonných notebooků, představila sérii ultra-přenosných notebooků splňujících nejpřísnější předpisy pro ochranu životního prostředí. Jedná se o sérii nazvanou U5A a k výrobě všech součástí se přestaly používat nebezpečné látky jako olovo, rtuť, chróm či postupy jako zpomalovače hoření a vše tedy splňuje přísné směrnice RoHS (Restriction of the use of certain Hazardous Substances).



Celý proces ASUS označuje jako Green Technology, neboť se snaží zamezit ničení životního prostředí. Notebook je se svými rozměry 27,4 x 23,17 x 2,75cm a váhou 1,4 kg velice snadno přenosný. Založen na Centrino platformě tedy obsahuje procesory Intel Pentium M série 700 (frekvence 1,60 - 2,13GHz, 533 MHz, 2MB L2 cache) a čipovou sadu Intel 915GM. Uživatelům dále nabídne Intel PRO/Wireless 2915ABG síťový adaptér, Bluetooth V2.0 s EDR (Enhanced Data Rate), tři USB 2.0 porty, jeden Firewire, čtečku karet, PCMCIA a 12,1" XGA displej. Notebook pracuje s 512MB DDR2 operační paměti rozšiřitelné až na 1536MB a dle varianty obsahuje pevný disk o velikosti 40/60/80 GB. Notebooky budou dodávány s operačním systémem Microsoft Windows XP. Cena zatím není známa.



Zdroj: Asus