Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ASUS MyPal A620 - Seznamte se prosím

26.5.2003, Petr Hájek, článek
ASUS MyPal A620 - Seznamte se prosím
Společnost Asustek nedávno představila svůj druhý Pocket PC přístroj nazvaný ASUS MyPal A620. Na první pohled trochu připomíná staršího bratra MyPal A600, ale pokud se na něj podíváme pozorněji, odhalíme spoustu zajímavých rozdílů. Prozatím přinášíme pár prvních postřehů a několik téměř umělecky pojatých fotografií.
První věcí, které si na ASUS MyPal A620 všimnete, je samozřejmě displej. Oproti reflexivnímu podsvícenému zespodu u MyPal A600 je tento již transreflexivní. To znamená nejen, že barvy jsou kontrastnější a jasnější, ale především působí mnohem živějším dojmem.

Další oku lahodící pohled poskytují vkusně zaoblená a umístěná tlačítka, potěší zejména poměrně konzervativně provedený ovládací kurzor.





Podrobnější průzkum povrchu kastle prozradí, že je z plastu. Hliník by sice přístroji určitě slušel víc, ale pokud to vezmeme z druhé stránky, tak je téměř jisté, že by tato vlastnost nepříznivě ovlivnila cenu.





Mikrofon i tlačítko pro záznam zvuku nalezneme na pravé horní straně MyPal A620, naproti power buttonu vlevo. Umístění je to opravdu dosti neobvyklé, uvidíme, jak se k němu postaví uživatelé. Naopak reproduktor nalezneme velmi obvykle vpravo dole.

Přístroj nemá na levé straně žádný ovládací prvek (aspoň jog rocker zde tedy být mohl...), nachází se tu pouze infraport.





Přístroj je vybaven slotem CompactFlash Type I/II, což znamená, že s pomocí patřičných expanzivních modulů půjde MyPal A620 dovybavit k plné spokojenosti uživatele.




ASUS MyPal A620 bude mít CPU Intel PXA255 na 400 MHz, operační systém Microsoft Pocket PC 2002 a 64 MB RAM (38,8 MB k dispozici uživateli). Již samotný fakt, že PDA míří do skupiny zařízení s cenou pod 350 USD, jej může pro některé učinit poměrně zajímavou volbou.
Zdroj: PPCW.Net