Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ASUS N4L-VM DH: základní deska pro mobilní procesory Intel Core Duo

25.3.2006, Milan Šurkala, aktualita
ASUS N4L-VM DH: základní deska pro mobilní procesory Intel Core Duo
Společnost Asus uvádí na trh novou základní desku, která má certifikáty Viiv a Dolby Master Studio. Je postavena na chipsetu Intel 945GM a southbridge ICH7-M DH, přičemž podporuje 479-pinové procesory Intel Core Duo. Máte tedy možnost postavit...
Společnost Asus uvádí na trh novou základní desku, která má certifikáty Viiv a Dolby Master Studio. Je postavena na chipsetu Intel 945GM a southbridge ICH7-M DH, přičemž podporuje 479-pinové procesory Intel Core Duo. Máte tedy možnost postavit si velmi úsporné PC s dvoujádrovým procesorem.



Jediné co musíte oželet, jsou 64-bitové instrukce, jež procesor Core Duo nepodporuje. Ty ale ještě ani dnes nejsou široce užívané a jejich rozmach přijde patrně až s 64-bitovou verzí operačního systému Windows Vista.

Základní deska je formátu microATX, má tedy pouze dva sloty pro paměti DDR2-667, podpora dual channelu ale zůstala zachována. K dispozici je jeden PCIe x16 slot, dále jeden PCIe x1 a dva PCI sloty. Je integrována grafika Intel GMA950.

K dispozici jsou mimo jiné dva SATA porty, dva SATA-300 porty a jeden eSATA. Dále jsou podporovány dva FireWire porty, gigabitovou síťovku, najdete zde 8-kanálovou zvukovku. S kartou ASUS R-DVI-ADD2, kterou je možné přikoupit, získáte i DVI výstup. Deska splňuje ekologickou normu RoHS.


Zdroj: www.asus.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.