Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ASUS na CeBITu předvedl nejen novou generaci netbooků pro cloud computing

4.3.2010, Jan Vítek, aktualita
ASUS na CeBITu předvedl nejen novou generaci netbooků pro cloud computing
Společnost Asus si připravila nové zajímavé produkty, mezi něž patří nová generace netbooků Eee PC, čtečka elektronických knih DR-900, síťové úložiště NAS-M25 a další. Ty předvádí na veletrhu CeBIT v Hannoveru, kde si tedy zájemci mohou...
Společnost Asus si připravila nové zajímavé produkty, mezi něž patří nová generace netbooků Eee PC, čtečka elektronických knih DR-900, síťové úložiště NAS-M25 a další. Ty předvádí na veletrhu CeBIT v Hannoveru, kde si tedy zájemci mohou prohlédnout třeba netbook Eee PC 1018P s hliníkovým šasi a portem USB 3.0, jenž je dle výrobce vhodný pro tzv. cloud computing, tedy pro využití online služeb především na cestách, kam patří také 500GB úložný prostor. Vedle toho se představil také model Eee PC 1015/ s Asus Super Hybrid Engine, jenž má vydržet na baterie až 14 hodin v provozu.



Čtečka elektronických knih DR-900 od Asusu nabízí rozhraní Wi-Fi a volitelně také 3G a její baterie má vystačit pro přečtení 10000 stránek. Diplej ePaper je monochromatický a devítipalcový a zobrazení na něm se automaticky přizpůsobí natočení čtečky. Pro psaní poznámek je pak k dispozici dotyková vrstva.



Pak zmíníme domácí server TS mini a síťové úložiště NAS-M25. Home Server TS mini je určen pro prohlížení fotografií, sledování videa, poslouchání hudby spolupráci s kamerovým systémem a vůbec práci s daty. I zde je k dispozici 500 GB prostoru online a pak nástroje ASWM pro emailová upozornění. Asus NAS-M25 nabídne kapacitu až 4 TB a možnost zálohování celých systémů.

Zdroj: TZ Asus