Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus na Computexu a nový Eee Pad, Eee Tablet a smartphone Garmin-Asus A10

2.6.2010, Jan Vítek, aktualita
Asus na Computexu a nový Eee Pad, Eee Tablet a smartphone Garmin-Asus A10
Společnost Asus si na Computex přichystala řadu novinek, s nimiž se chtěla pochlubit. Patří mezi ně Eee Tablet, Eee Pad i nová verze smartphonu Garmin-Asus A10. Eee Pad spadá do kategorie Tablet PC a dělí se na 12palcový Eee Pad EP121 coby...
Společnost Asus si na Computex přichystala řadu novinek, s nimiž se chtěla pochlubit. Patří mezi ně Eee Tablet, Eee Pad i nová verze smartphonu Garmin-Asus A10.



Eee Pad spadá do kategorie Tablet PC a dělí se na 12palcový Eee Pad EP121 coby přehrávač multimédií, čtečka elektronických knih a kompaktní PC pro přístup k Internetu. Vybaven je procesorem Intel Core 2 Duo ve verzi CULV a OS Windows 7 Home Premium. Nabízí také dva režimy psaní - jednak pomocí virtuální klávesnice na dotykovém displeji a pak s využitím dokovací stanice. Výdrž má být až 10 hodin.

Druhá verze Eee Pad EP101TC má hmotnost pouze 675g a tloušťku 12,2 mm s úhlopříčkou obrazovky 10 palců. Běží na něm operační systém Windows Embedded Compact 7 umožňující využití cloud computingu.



Eee Tablet je prezentován jako digitální poznámkový blok a elektronická čtečka knih. Vybaven je 8palcovým dotykovým monochromatickým displejem s rozlišením 2450 dpi se schopností simulace psaní na skutečném papíru. V nabídce jsou šablony pro psaní poznámek a také funkce pro jejich ukládání, třídění, označování a procházení. Přidat si k nim ale můžeme také audio komentář. Dále tu je 2megapixelový fotoaparát a možnost synchronizace s PC pomocí USB či MicroSD. Při plném vytížení má Eee Tablet vydržet kolem 10 hodin.



Nakonec to je Garmin-Asus A10, jako nejnovější smartphone těchto firem s platformou Android. Ten nabízí navigaci pro automobily i pěší chůzi, služby Google Mobile (Google Map, Gmail, YouTube, kalendáře, kontakty nebo Android Market s více než 30000 aplikacemi).

Zdroj: TZ Asus