Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ASUS nabízí nejvíce přetaktované Radeony HD 38x0

23.11.2007, Pavel Boček, aktualita
ASUS nabízí nejvíce přetaktované Radeony HD 38x0
Výrobce základních desek, grafických karet a mnoha dalších produktů, výrobce ASUS, včera prohlásil, že má první přetaktované Radeony HD 38x0, avšak před ASUSem tu již byly přetaktované modely od PowerColor a GeCube. Nicméně označení TOP...
Výrobce základních desek, grafických karet a mnoha dalších produktů, výrobce ASUS, včera prohlásil, že má první přetaktované Radeony HD 38x0, avšak před ASUSem tu již byly přetaktované modely od PowerColor a GeCube. Nicméně označení TOP jeho modelům právoplatně náleží. Uvádí totiž do prodeje karty s chladičem Glaciator, díky kterému prý karty EAH3850 TOP/G/HTDI/256M a EAH3870 TOP/G/HTDI/512M získaly ještě lepší vlastnosti.



Předně se povedlo přetaktovat jádro Radeonu HD 3850 na 730 MHz (původně 670 MHz) a HD 3870 dokonce až na 850 MHz (původně 775 MHz). Paměti bohužel nesou přetaktovány o moc – 1,9 GHz, resp. 2,28 GHz (původně 1,656 GHz, resp.2,25 GHz). Navíc část regulátorů napájení je pouze ofukována vzduchem z Glaciatoru, při jejich osazením pasivními chladiči by mohlo být možné dosáhnout výsledků ještě lepších, i paměti nebudou na svém maximu. Dle výrobce jsou teploty jádra nižší oproti referenčnímu chlazení o 20 °C a Glaciator má také vydávat o polovinu menší hluk. Ke všemu je přibalena hra Company of Heroes: Opposing Fronts. Pokud budou karty dostupné do ceny pět a půl, respektive šest a půl tisíce Kč, mohou být vskutku zajímavou volbou.

Zdroj: Fudzilla