Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ASUS odhaluje nová řešení pro digitální domácnost

12.6.2007, Marek Štelčík, aktualita
ASUS odhaluje nová řešení pro digitální domácnost
Na přehlídce Computex 2007 představila společnost ASUS několik nových řešení pro bezdrátový přenos dat a digitální domácnost. Prvním takovým produktem je DAV Center A33 integrující pětikanálový HD audiozesilovač, vstupní/výstupní rozhraní...
Na přehlídce Computex 2007 představila společnost ASUS několik nových řešení pro bezdrátový přenos dat a digitální domácnost. Prvním takovým produktem je DAV Center A33 integrující pětikanálový HD audiozesilovač, vstupní/výstupní rozhraní HDMI a audiodekodéry Dolby a DTS. Kompatibilita s různými HD formáty a současnými A/V zařízeními nabízí 3D prostorový zvuk a obraz v HD kvalitě s rozlišením až 720P / 1080i.


DAV Center A33 podporuje také bezdrátový standard 802.11n pro rychlejší přenos HD obsahu na větší vzdálenosti, než umožňují dosavadní standardy. Podpora rozhraní Bluetooth pak umožňuje přenos multimédií a dat mezi A33 a jinými zařízeními, jako jsou notebooky nebo kapesní počítače. Dvoujádrové CPU 3800+ je potom od společnosti AMD a čipová sada je ATI RS690 a SB600. Operačním systémem je Windows Vista a velikost DDR2 dvoukanálové paměti na frekvenci 667MHz je 1GB. Nechybí ani čtečka paměťových karet 13-in-1 a gigabitový ethernet spolu s USB 2.0 a FireWire porty. Rozměry tohoto zařízení jsou 430 x 330 x 80mm. Druhou novinkou je DAV Center D22 nabízející vzdálený přístup k domácím médiím a ostrahu domácnosti. Umožňuje sledovat například lokální živé TV vysílání nebo přenos z bezpečnostní kamery umístěné doma, ať jste kdekoli. Pomocí D22 mohou uživatelé využívat a sdílet uložené filmy, hudbu a živé analogové/digitální TV vysílání přes libovolné zařízení umožňující práci s internetem. Procesor je tentokrát od společnosti Intel Core 2 Duo E6300 a grafická karta je NVIDIA Norce 7600GS. Obsažen je tedy TV tuner (analogový i digitální) a ostatní parametry jsou obdobné. Navíc je podpora pro eSATA, SCART, D-Sub, Composite a externí disk Serial ATA. I rozměry jsou jiné, zde konkrétně 357 x 95 x 398mm.


Představení se však dočkal i bezdrátový Skype telefon s Windows SideShow. Jeho název je AiGuru S2 a rozměry 116 x 47 x 12mm a hmotnost 72g. Na baterie vydrží až 25 hodin a nabídne duální výstup na sluchátka. Displej má 65 tisíc barev a dodáváno je i bohaté příslušenství.

Zdroj: ASUS