Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus představil sedm stylových notebooků a uvedl Eee PC 1008HA na náš trh

20.5.2009, Jan Vítek, aktualita
Asus představil sedm stylových notebooků a uvedl Eee PC 1008HA na náš trh
Společnost Asus představila v tiskové zprávě celkem sedm nových notebookových modelů řad U a UX. Ty všechny mají společné podsvícení svých obrazovek pomocí LED, systém Express Gate, reproduktory Altec Lansing s SRS Premium Sound a tři modely...
Společnost Asus představila v tiskové zprávě celkem sedm nových notebookových modelů řad U a UX. Ty všechny mají společné podsvícení svých obrazovek pomocí LED, systém Express Gate, reproduktory Altec Lansing s SRS Premium Sound a tři modely využívají také úsporné procesory ULV s nízkým napájecím napětím.


Asus U50G

Do série U spadají modely U20A, U80V, U50G, U81A a U51Vg s úhlopříčkami od 12,1 po 15,6 palců a hmotností maximálně 2,56 kg. Asus myslel také na naše pohodlí a nabízí zde proto Light in Motion pro automatické nastavení vhodného jasu i podsvícení klávesnice s touchpadem. Série UX zase usiluje o maximální mobilitu, přičemž model UX50V nabízí 15,5palcový displej a grafickou kartu NVIDIA GeForce G 105M. Menší UX30 má 13,3palcový displej a váží o celý jeden kilogram méně než UX50V, přesně 1,6 kg.

Mezi dostupnými grafickými kartami nalezneme i ATI Radeon HD 4570, konkrétně u modelu U80V a GeForce G 105M má ještě také notebook U50G. Jinak mají zbylé modely klasické integrované jádro Intel GMA 4500MHD, a jsou tedy postaveny na platformě Intel s čipovými sadami PM45, GM45, nebo GS45.



A potom Asus také uvedl, že na náš trh začal dodávat netbook Eee PC 1008HA. Ten nabízí především tenké tělo s tloušťkou nepřesahující jeden palec a hmotností 1,1 kg. K dispozici budou také různá zbarvení: Bílá, Černá, Modrá, Růžová, Safírově modrá, Rubínově červená

Zdroj: TZ Asus