Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ASUS představuje počítač NOVA LITE 2L PC

9.4.2008, Marek Štelčík, aktualita
ASUS představuje počítač NOVA LITE 2L PC
ASUSTeK Computer představuje nový počítač nesoucí název NOVA LITE 2L PC pro domácí i pracovní činnost. Zaujmout by měl dle slov společnosti například sníženou spotřebou energie (spotřeba 18 W během práce a 5 W v klidu) a nabídnout elegantní...
ASUSTeK Computer představuje nový počítač nesoucí název NOVA LITE 2L PC pro domácí i pracovní činnost. Zaujmout by měl dle slov společnosti například sníženou spotřebou energie (spotřeba 18 W během práce a 5 W v klidu) a nabídnout elegantní design při zachování cenové dostupnosti.

Vydávat bude hluk o hodnotě 24 dB. Dostupné budou tři konkrétní modely PX20, PX24 a PX22 lišící se konfigurací. V jednotlivých počítačích pak nalezneme 1 GB až 2 GB operační paměti, 80GB až 160GB pevný SATA disk s 5400 otáčkami za minutu a odlišnost bude taktéž v čipové sadě. Prvně zmíněný model stojí na čipsetu Intel 910GMLE+ICH6 M, kdežto zbývající dva na Intel 945GC+ICH7. Konkrétní frekvence mobilních procesorů společnosti Intel zpráva neuvádí.



Různé je také barevné provedení, kdy model PX20 je oděn do černé a stříbrné, kdežto PX24 a PX22 do bílé a modré. PX20 pak nabízí pouze 100 Mbps Ethernet, kdežto zbylé dva modely mají 1 Gbps Ethernet a navíc nabídnou i Wi-Fi adaptér. Další výhodou těchto dvou modelů je přítomnost HDMI a DVI-I portu. Co se grafického vybavení týče tak modely PX20 a PX22 mají pouze integrované grafické jádro, model PX24 má mezi parametry ATI RV 620 LE. Samozřejmostí je DVD vypalovačka. Rozměry jsou shodné u všech tří variant a to 231 x 184 x 51 mm a hmotnost 1,5 kg. Cenu zpráva neuvádí.

Zdroj: TZ ASUS