Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus připravil čtyři nové a odlišné tablety

7.3.2011, Jan Vítek, aktualita
Asus připravil čtyři nové a odlišné tablety
Společnost Asus před několika dny zběžně ohlásila čtyři nové tablety zaměřené na různé typy uživatelů a nyní se k nim vrátila v podrobnější tiskové zprávě. Jedná se o Eee Slate EP121, Eee Pad Transformer, Eee Pad Slider a Eee Pad MeMO, které...
Společnost Asus před několika dny zběžně ohlásila čtyři nové tablety zaměřené na různé typy uživatelů a nyní se k nim vrátila v podrobnější tiskové zprávě. Jedná se o Eee Slate EP121, Eee Pad Transformer, Eee Pad Slider a Eee Pad MeMO, které dají na výběr mezi Windows 7 Home Premium a Androidem 3.0. Všechny ale slibují přehrávání HD videa, široké možnosti připojení, hraní a navíc podporu různých médií se standardy jako Adobe Flash .



ASUS Eee Slate EP121 je určen pro ty, kteří ocení možnost využití kancelářského software u malého zařízení. To obsahuje dvoujádrový Core i5, 12,1" displej s rozlišením 1280 x 800 a pozorovacími úhly 178°. Není překvapením, že jako OS se zde využije právě Windows 7, které budeme moci ovládat i pomocí elektromagnetického stylusu. Na výběr bude mezi 32GB a 64GB verzí (rozšiřitelné přes SDXC), které budou mít až 4 GB RAM, Wi-Fi 802.11n, Bluetooth 3.0, 2Mpix kameru, dva USB 2.0 a mini HDMI.



ASUS Eee Pad Transformer má přijít v dubnu i se svým 10,1" displejem, platformou NVIDIA Tegra 2 a Androidem 3.0. K dispozici k němu bude také dokovací stanice s klávesnicí QWERTY a baterií pro až 16hodinovou výdrž. Dále tu bude přední a zadní webkamera (1,2 a 5 Mpix) a port mini HDMI.



Třetí novinka se jmenuje ASUS Eee Pad Slider a nabídne 10,1" displej typu IPS, výsuvnou QWERTY klávesnici, NVIDIA Tegra 2, Android 3.0, dvě kamery a také prý intuitivní uživatelské rozhraní a mobilní 3G připojení (volitelné).



Posledním tabletem je ASUS Eee Pad MeMO se 7" displejem s kapacitní vrstvou, taktéž OS Android 3.0, ale zde je místo Tegra 2 procesor Qualcomm Snapdragon se dvěma jádry. Pak tu nechybí ani micro HDMI a dvě kamery.

Zdroj: TZ Asus