Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus připravil další produkty série Republic of Gamers

5.3.2010, Jan Vítek, aktualita
Asus připravil další produkty série Republic of Gamers
Společnost Asus si připravila nové produkty označené logem Republic of Gamers, mezi nimiž je nejdůležitější notebook G51JX 3D a dvěma 3D monitory. Notebook je vybaven 15,6" 120Hz displejem, procesorem Core i7 a grafickou kartou NVIDIA podporující...
Společnost Asus si připravila nové produkty označené logem Republic of Gamers, mezi nimiž je nejdůležitější notebook G51JX 3D a dvěma 3D monitory. Notebook je vybaven 15,6" 120Hz displejem, procesorem Core i7 a grafickou kartou NVIDIA podporující technologii NVIDIA 3D Vision, k čemuž patří i dodávaný kit s brýlemi. Ke každému balení je navíc přidána hra James Cameron’s Avatar: The Game.



Dále to je herní monitor PG276H také s frekvencí 120 Hz a úhlopříčkou 27 palců. Ten je doplněn podobným, jen menším 23palcovým modelem VG236H a oba podporují 3D zobrazení.



Asus také představil nové základní desky a jde o Rampage III Extreme a Crosshair IV Extreme s čipovou sadou Intel X58, respektive novou AMD 890FX. Ty podporují až 4 grafická jádra, nabízí Extreme Engine Digi+ pro optimální rovnováhu mezi výkonem a spotřebou energie či RC Bluetooth pro přetaktování přes Bluetooth pomocí smartphonu.



Nezapomnělo se ani na grafické karty, jimž vévodí ARES, čili karta se dvěma jádry ATI Radeon HD 5870 a 4 GB paměti GDDR5. U ní Asus slibuje o 23 procent vyšší výkon v porovnání s "běžnou" HD 5970. K chlazení se zde využívá 100mm ventilátor. Vedle ARES to je MATRIX 5870 se Super Hybrid Engine, s níž se má výkon zvýšit o 19 procent. iTracker pak zde dovolí úpravu časování paměti a uložení oblíbených nastavení.



Společnost Sennheiser Asusu pomohla k vyvinutí nové zvukové karty a sluchátek Xonar Xense s vestavěným zesilovačem a podporou EAX, DirectSound, Dolby a dalších standardů. Využije se zde také zvukový engine GX 2.5, jenž má poskytnout detailní a čistý zvuk a zvuková karta také dovoluje zvolit zvukový režim na základě herního žánru.

Zdroj: TZ Asus