Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ASUS připravuje externí disky i základní desky

20.2.2008, Pavel Boček, aktualita
ASUS připravuje externí disky i základní desky
Další ze spousty produktů, které potichu připravuje ASUS, jsou externí pevné disky. Nazvány jsou Vento a dostupné budou ve třech provedeních - buď jen s klasickým hliníkovými rámečkem (bílým či černým) anebo s rámečkem potaženým kůží (tento...
Další ze spousty produktů, které potichu připravuje ASUS, jsou externí pevné disky. Nazvány jsou Vento a dostupné budou ve třech provedeních - buď jen s klasickým hliníkovými rámečkem (bílým či černým) anebo s rámečkem potaženým kůží (tento model se bude velmi hodit ke koženým laptopům ASUS). Uvnitř boxů se skrývá 2,5'' pevný disk, bohužel se zatím neznámými parametry; k počítači se budou připojovat pouze skrze sběrnici USB 2.0.



Dalšími chystanými komponentami jsou dvě základní desky, používající čipové sady NVIDIA nForce 790i a Intel X48. Nesou označení P5N64 WS Professional a P5E64 WS Evolution a jejich primárním určením jsou pracovní stanice. Obě již také obsahují čip ASUS EPU (Energy Processing Unit, více informací jsme zveřejnili dříve).



Obě desky mají čtyři sloty PCIe x16, dle barevného odlišení budou pravděpodobně dva z nich jen verze 1.0, ovšem rozložení linek zatím není známé; dále jsou na obou deskách dva sloty PCI, P5N64 pak přidává jeden PCIe x1, P5E64 má namísto něj PCIe x4. Konektorů SATA najdeme na obou deskách osm, dále mají integrovanou duální gigabitovou síťovou a osmikanálovou zvukovou kartu, spolu s FireWire již téměř standardní výbava. Více fotografií se nachází na fóru serveru XFastest.



Zdroj: Fudzilla (1, 2)