Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus prožil Computex ve znamení 3D

10.6.2010, Jan Vítek, aktualita
Asus prožil Computex ve znamení 3D
Společnost Asus na Computex přinesla několik nových produktů, které se točí kolem populárního 3D zobrazení, jež dnes hýbe audio/video světem. Firma zmínila univerzální počítač EeeTop PC ET 24" jako domácí centrum zábavy přicházející s technologií...
Společnost Asus na Computex přinesla několik nových produktů, které se točí kolem populárního 3D zobrazení, jež dnes hýbe audio/video světem. Firma zmínila univerzální počítač EeeTop PC ET 24" jako domácí centrum zábavy přicházející s technologií SonicMaster pro lepší zvuk s širším frekvenčním rozsahem a nižším zkreslením zvuku a pak to jsou funkce pro stereoskopické 3D zobrazení her, filmů a fotografií. Krom toho se dočkáme také USB 3.0 a Bluetooth 3.0.



Mezi prezentované 3D produkty patří také monitor VG236H 3D a optická mechanika BW-12B1LT Blu-ray 3D s funkcí pro zobrazení filmů v rozlišení 720p pomocí okamžitého převodu 2D obrazu na 3D stiskem jediného tlačítka na mechanice BW-12B1LT a dvojnásobné obnovovací frekvenci 120 Hz a 2ms odezvě monitoru VG236H. Mechanika také umí zapisovat na disky Blu-ray až 12násobnou rychlostí.



Pak se předvedl multidotykový monitor Asus VT22 kompatibilní s gesty Windows 7, který mezi ostatní 3D produkty až tak nezapadá. Mimo jiné nabízí možnost klikání, posouvání, přetahování a přibližování obrázků pouze pomocí prstů.



A nakonec se nás bude Asus snažit oblažit zvukem karty Xonar Xense a sluchátky Sennheiser PC350 Xense Edition, která k ní budou dodávána. Nabídnut je zde efekt prostorového zvuku pro hry, funkce potlačení šumu, poziční zvuk, stínění proti elektromagnetickému záření, 6,5mm studiové jacky, podpora technologie Dolby Headphone 5.1 a zvukové jádro ASUS Xonar GX2.5.



Posledním produktem je PC repro Asus Cine5 s „Embracing Sound Theatre HD“ pro prostorový zvuk s 5 kanály včetně funkce přetvoření 2kanálového zvuku na 5kanálový.

Zdroj: TZ Asus