Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ASUS ROG ENGTX260 MATRIX se zajímavým chlazením

27.3.2009, Jan Vítek, aktualita
ASUS ROG ENGTX260 MATRIX se zajímavým chlazením
Společnost Asus uvedla svou nejnovější grafickou kartu ROG ENGTX260 MATRIX, jejíž chlazení má dva ventilátory a ty jsou ovládány nezávisle na sobě. Chladič má také svůj název - Hybrid Cooler+ a nedá se říci, že by šlo o nějakého střízlíka....
Společnost Asus uvedla svou nejnovější grafickou kartu ROG ENGTX260 MATRIX, jejíž chlazení má dva ventilátory a ty jsou ovládány nezávisle na sobě. Chladič má také svůj název - Hybrid Cooler+ a nedá se říci, že by šlo o nějakého střízlíka.



Za úkol má totiž uchladit zvýšené takty jádra, shaderů i pamětí. Ty mohou být zvýšeny z původních 576 MHz na 700 MHz, z 1242 MHz na 1500 MHz a z 2000 MHz na 2300 MHz, přičemž karta zvedne také napětí jádra a pamětí z 1,15 V na 1,18 V a 1,92 V na 1,93 V.

Ventilátory jsou pak regulovány pomocí sledování vytížení grafického procesoru a ve 2D režimu Asus slibuje o 48 procent nižší spotřebu karty i tichý provoz. Ve 3D režimu ale díky přetaktování firma v testu 3DMark Vantage Extreme Mode dosáhla 21procentního zvýšení výkonu z 4656 na 5623 bodů.

Zmínit se můžeme také o známé technologii Super Hybrid Engine, která má právě za úkol sledovat vytížení a teplotu GPU i ostatních komponent a nastavit kartu na optimální výkon. Funkce iTracker pak slouží uživatelům pro snadné nastavení výkonu a nabízí rovněž profily Optimized Mode (Optimalizovaný režim), Gaming Mode (Herní režim), Power Saving Mode (Úsporný režim) a Default mode (Výchozí režim).

Zdroj: TZ Asus
Doporučujeme náš velký přehled desktopových grafických čipů.