Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus se chce stát 3. největším světovým výrobcem notebooků

2.11.2009, Jan Vítek, aktualita
Asus se chce stát 3. největším světovým výrobcem notebooků
Ve světě notebooků se poslední dobou udávají velké změny i ohledně prodejnosti, kde tradiční výrobci začínají pomalu ustupovat dravějším firmám, které nastupují s tím, jak si notebooky díky klesajícím cenám získávají stále více majitelů....
Ve světě notebooků se poslední dobou udávají velké změny i ohledně prodejnosti, kde tradiční výrobci začínají pomalu ustupovat dravějším firmám, které nastupují s tím, jak si notebooky díky klesajícím cenám získávají stále více majitelů. Je známo, že velkým hráčem je společnost Acer, která je oblíbena pro nízké ceny, ale nyní i Asus oznámil, že si hodlá velmi polepšit a stát se třetím největším světovým výrobcem. Notebooky přitom tato firma vyrábí jen necelých deset let.



Záměr vyslovil CEO společnosti, pan Jerry Shen, který řekl, že se tak stane už do roku 2011. Asus by se tak zařadil za Hewlett-Packard a Acer, ovšem musí k tomu oslovit daleko více zákazníků (čili mainstream), kteří jej zatím vidí spíše jako výrobce notebooků pro nadšence. Mezi ty se počítají třeba modely vyrobené částečně z bambusu, nebo řada Lamborghini jako protiváha k Acer Ferrari.

Asus však je viděn také jako firma, která "nakopla" éru netbooků se známými Eee PC. Jenomže netbooky dnes vyrábí kde kdo, takže je na trhu s nimi dost těsno a navíc zde není příliš možností pro inovace vzhledem k tomu, že již dnes se netbooky s cenou dost tlačí do oblasti notebooků a také politika Microsoftu klade jistá omezení.

V příštích měsících tak asi sami uvidíme, s jakými notebooky pro obyčejné lidi Asus přijde.

Zdroj: X-bit labs