Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ASUS uvádí základní desky P5E WS a P5E3 WS pro pracovní stanice

29.11.2007, Jan Vítek, aktualita
ASUS uvádí základní desky P5E WS a P5E3 WS pro pracovní stanice
Společnost ASUS tentokrát nepřichází se základními deskami pro obyčejné uživatele, ale bere si na mušku pracovní stanice, kam předurčila modely ASUS P5E WS Professional a P5E3 WS Professional. Ty disponují vysokorychlostním I/O (Gbit Ethernet,...
Společnost ASUS tentokrát nepřichází se základními deskami pro obyčejné uživatele, ale bere si na mušku pracovní stanice, kam předurčila modely ASUS P5E WS Professional a P5E3 WS Professional. Ty disponují vysokorychlostním I/O (Gbit Ethernet, SCSI RAID) a také dvojící PCIe 2.0 x16 a PCI-X sloty.


Je zde také technologie ASUS Super Memspeed pro přetaktování a výpočet nejlepšího poměru frekvencí FSB/DRAM s minimalizací ztráty výkonu. Firma udává, že výkon pamětí DDR3 se může zvednout až o 72 %, což ale platí pouze pro verzi P5E3 WS Pro.


Dále je zde ASUS Q-connector pro snadné zapojování kabelů z předního panelu skříně nebo kryt panelu I/O konektorů Q-Shield pro bezpečnou a snadnou instalaci i lepší EMI odrušení. Desky využívají kondenzátory s pevným dielektrikem a 8fázové napájení. Pro chlazení komponent je zde zase Stack Cool 2, kteréžto pasivní chlazení má odvádět teplo na druhou stranu desky, kde je má rozptýlit, dále AI Slot Detector indikující správně či špatně vložené přídavné karty, AI Gear 2 s profily nastavení frekvence CPU a vCore a nakonec AI Nap pro minimalizaci spotřeby a hluku, když je uživatel vzdálen či spí.

Zdroj: TZ ASUS