Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
13.7.2001, Štěpán Mrázek, článek
GeForce, GeForce a ještě jednou GeForce! Ve své již třetí generaci se jedná o vlajkovou loď společnosti nVidia, předního výrobce grafických čipů. Jako takový je tento grafický čip samozřejmě nejčastěji diskutované téma z oblasti grafických karet. Jedním z mnoha výrobků, které jsou na něm postaveny je i grafická karta Asus V8200.
Slam | 14.7.200117:16

Samozřejmě, že monopol v jakékoliv podobě je mi též protivný! Ale jednak v případě, pokud existuje několik výrobců dělajících totéž (nVidia, ATi, Kyro, Matrox), tak se o monopolu hovořit asi nedá, a jednak skutečný monopol by měl za následek pro zákazníky (tedy i mě) jenom samá negativa (vysoká cena a zpomalující se vývoj, především proto, že by nVidii nic nenutilo být lepší a lepší... Takže takové ty výkřiky, že nVidia je "blbá", protože na ni za a/ nemám (spíš nechci mít) nebo za b/ tomu nerozumím, jsou docela trapné...A i kdyby nVidia měla skutečný monopol, bude mi mnohonásobně příjemnější než třeba monopol M$, protože nVidia se ho dopracovala kvalitou svých produktů a nepirátskou politikou vůči konkurenci a zákazníkům (tj. zvrácenými postupy (tlaky) na své nepřátele - tj. zákazníky a konkurenci).
Jinak mám ASUS V8200 Deluxe (k Pentiu4@1.65MHz a desce ASUS P4T by se ani nic jiného lépe nehodilo :) a jsem plně spokojen a nelituji koupě. Mě totiž nestačí, že hra "jde", ale víc se mi zamlouvá, když hra "frčí" (plynulost a odpovídající rozlišení + nějaké ty efektíky navíc). A k tomu mi ještě před nedávnem rozhodně nestačilo ani Pentium3 s GF2GTS...Jinak ASUS TV Box je samozřejmě stejný pro všechny Deluxe verze ASUS karet (co by tam taky měnily, že). Výstup na TV by měl být oproti předešlým Deluxe V6800/7700 o dost lepší, protože je tam použit misto obvodu Brookdale obvod od Philipse.

Odpovědět0  0
Arctia | 16.7.200113:35

Ja taky uvazuju o teto karte (zatim ve stadiu ciste teoretickem), ale potreboval bych zjistit, jak to grabuje - v jakem rozliseni a kolik snimku. Deluxe 7700 mne v tomhle dost zklamala...

Odpovědět0  0
Petr F. | 16.7.200115:33

Muzu se zeptat cim vas sklamala Deluxe 7700? Pouzivam ji taky a chci se jen dozvedet zkusenosti.

Odpovědět0  0
jwj | 17.7.20016:20

S tim zklamanim by mne to take zajimalo. Mam Asus 6800 Deluxe, tedy jeste o tridu nizsi a grabuje mi s Celeronem 566 a samozrejme rychlym harddiskem bez problemu pri rozliseni 704x480 s PCM zvukem 48 kHz bez vypadku jedineho snimku. Podobne pokusy s Ati kartami s VIVO byly alespon u mne hotova sebevrazda. Mozna neni problem v karte, ale mezi monitorem a zidli ;-) (nic osobniho)

Odpovědět0  0
Fyl@ | 14.7.20019:17

Kde jsou ty doby, kdy grafická karta byl jen nutný interface, abychom mohli vidět dosovskou řádku. Trh s GK se rozvíjí závratnou rychlostí. Myslím si, že můžeme vidět dva nejlepší posty a)nejrychlejší (a taky nejdržší)karta b)"nejrychlejší", ale za rozumné peníze Obě ceny by podle mě měla dostat NVIDIA a to a)GeForce 3 a b)GeForce 2MX Vyděli jste snad něco, co by nefungovalo "rychle" na těchto čipech?

Odpovědět0  0
Radio | 13.7.200110:57

Její monopolní praktiky se příčí. Vím sice že s Kyro to taky není úplnně jednoduchý, ale chodí mi dobře. Mám první verzi a příště bude zase karta od jiného výrobce než N-Vidia. Na GeForce III nemám, mít nebudu a i kdybych měl tak za to ty prachy nedám. Mimochodem nenašel jsem zatím hru na který by Kyro nešlo. I když mi to trvalo. Jedimé co mi zatím schází je ovladač pro linux. Ale i tak lze tučňáky provozovat ve VESA módech. např já jedu v 1024 x 768 16bit, ale bez akcelerace.

Mějte se.

Odpovědět0  0
no.1 | 13.7.200111:36

Naprosto souhlasim - i pro mne ma tento clanek nulovou hodnotu.
Vubec nic noveho o AsusV8200 jsem se zde nedovedel. Napriklad by me zajimalo, zda lze u nas k deluxe verzi poridit Asus TV-Box (TV-tuner), parametry grabovani, TV vstupu a vystupu, pouzity cip (BT4x4 ?) atd. atd. ale s temito informacemi je ticho po pesine. Je to vubec mozne ???
cest praci
no.1

Odpovědět0  0
ŠM | 13.7.200117:54

Prosím Vás co jsem kde ukradl? Zcela korektně jsem doplnil zdroj a odkazy na výsledky FS. Jakmile dostaneme kartu k recenzi tak doplníme podrobnější údaje, tohle je pouze z kategorie zpráva.

Odpovědět0  0
Mirek | 13.7.200110:35

Čím rychlejší a výkonější tím lépe, ale vzhledem k prům.platu v ČR (a i mému) se mi nechce dát za grafiku 1,5 platu !!! Takže rozhoduje poměr cena/výkon a nyní se rozhoduji zda Geforce MX či Kyro II.

Odpovědět0  0
dorf | 13.7.20019:34

Muj nazor je ten, ze neni nic snazsiho, nez vykradat cizi weby a sbirat diky jim body. Svym prispevkem ted i ja pridam bodik tehle page, ackoli si to vubec nezaslouzi...

Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.