Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ASUS vydává Splendid HD1 a pracuje na pasivní GeForce 9600 GT

26.3.2008, Pavel Boček, aktualita
ASUS vydává Splendid HD1 a pracuje na pasivní GeForce 9600 GT
ASUS představil zbrusu novou grafickou, lépe řečeno video kartu, nazvanou Spendid HD1, určenou pro slot PCIe x1. Jejím cílem je zvýšit kvalitu přehrávaného HD videa a přinést skutečné a plně funkční HDMI s podporou HDCP. Kromě přehrávání...
ASUS představil zbrusu novou grafickou, lépe řečeno video kartu, nazvanou Spendid HD1, určenou pro slot PCIe x1. Jejím cílem je zvýšit kvalitu přehrávaného HD videa a přinést skutečné a plně funkční HDMI s podporou HDCP. Kromě přehrávání videa do rozlišení 1080p však prý umí i vylepšit kvalitu fotografií a dokonce má tzv. Game mod, ve kterém by měla pomoci s výpočty grafické kartě a zvýšit tak framerate při hraní her. Spolu s grafickými kartami ASUS bude také možné Splendid HD1 přepnout do Demo modu a sdílet a porovnávat tak výsledky a pocity z této karty s dalšími lidmi. Dostupnost a cena je však zatím neznámá.



Do řady grafických karet NVIDIA GeForce 9600 GT se má také brzy přidat pasivně chlazená karta od ASUSu, nazvaná EN9600 GT Silent. Pasivní chladič ze série V-Cool sice vzhledem k zakulacené zaddní části vzbuzuje určité představy (například může připomínat holící strojek), ale i díky tomu, že zabere dva sloty, má chladit až o deset stupňů Celsia lépe, než chladič referenční. Jádro karty bude taktováno na 650 MHz, shadery na 1,625 GHz a 512 MB GDDR3 pamětí na 1,8 GHz. Zvuk bude možné vést přes DVI, snadno tak lze použít HDMI skrze pouhou redukci z DVI.



Zdroj: Fudzilla (1, 2)
Doporučujeme náš velký přehled desktopových grafických čipů.