Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ASUS vystavuje na veletrhu CeBIT své nové počítače

5.3.2009, Marek Štelčík, aktualita
ASUS vystavuje na veletrhu CeBIT své nové počítače
Společnost ASUS, známý výrobce notebooků, představuje v rámci veletrhu CeBIT 2009 řadu nových přenosných počítačů, včetně nové řady ASUS K Series a notebooku s koncepcí dvojitého displeje. Mezi produkty, které budou na veletrhu CeBIT 2009...
Společnost ASUS, známý výrobce notebooků, představuje v rámci veletrhu CeBIT 2009 řadu nových přenosných počítačů, včetně nové řady ASUS K Series a notebooku s koncepcí dvojitého displeje. Mezi produkty, které budou na veletrhu CeBIT 2009 představeny, patří také notebook ASUS LAMBORGHINI VX5, který je výsledkem spolupráce společností ASUS a Lamborghini.



VX5 je navíc vybaven v současné době největším SSD diskem s kapacitou 1 TB. Kromě toho je poháněn procesorem Intel Core 2 Quad, vybaven 4 GB operační paměti, údaje jsou zobrazovány na 16“ displej a grafické operace obstarává NVIDIA GeForce GT 130M s 1 GB GDDR3 paměti. Další novinky patří notebook ASUS M90Gf, který využívá až 16 GB operační paměti a je vybaven pokročilou čipovou sadou NVIDIA MCP79MH podporující právě až 4 SODIMM sloty. Nové notebooky N Series jsou vyrobené s využitím technologie NCVM (Non-conductive Vacuum Metallization), která zajistí vysokou odolnost a zároveň elegantní vzhled.



Na veletrhu společnost představuje i již zmíněný notebook s koncepcí dvojitého displeje. V rámci projektu „Community Designed PC (Počítač navržený komunitou)“, spuštěného společnostmi ASUS a Intel®, je tato koncepce zatím prvotní verzí. Dvojitý displej nabízí flexibilní prostor pro práci, který si uživatelé mohou uzpůsobit dle svých individuálních potřeb – například nastavit velikost virtuálního touchpadu nebo klávesnice. Společnost ASUS zřejmě dodá bližší informace v průběhu veletrhu.

Zdroj: TZ ASUS