Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
26.4.2002, Štěpán Mrázek, článek
Společnost Asus, která se stala před časem světovým číslem dvě mezi výrobci základních desek a uvolnila tak první pozici pro společnost ECS se pouští do low-cost segmentu základních desek.
Cena / kvalita !!! | 9.7.20027:24

Tak by mě strašně zajímalo jak třídíte MB podle kvality a ceny ??? Neni to spíš otom že když nějaká firma např ASUS má dobrou pověst tak proč si nedat ceny nahoru ??? Je to všechno otom udělat si jméno a pověst a podle toho cenu. Je jasné že pověst získá firma podle kvality, ale potom zase na té pověsti vydělává !!! Třba u již zmíněného ASUSe - byly doby kdy ASUS měl na desce jen to co bylo potřeba - žádná ingovaná VGA , Audio atd... ale teď ??? Zjistili že když tam daj Audio tak cenu můžou dát taky nahoru tak to rvou snad všude a neznám moc lidí kteří by používali integrovanout zvukovku !!! Ale zase si řeknou ASUS tn by si na desku nedal žádnej šmejd tak proč to nezkusit. Stejně si potom koupí jinou a ta integrovaná se prosrě odpojí ( a ještě k tomu se nedá prodat :-( )!!!

Tak by mě tedy moc a moc zajímalo jak můžu dneska třídit MB moble ceny a kvality !!!

Odpovědět0  0
Zdeněk Michálek | 9.7.200213:17

Tohle je samozřejmě nesmysl. PC Chips byl významný světových výrobců boardů (v lowendu), ECS (Elite) rovněž - došlo jen ke koupi.

Odpovědět0  0
Milos Kaplan | 30.4.200211:57

Me tez pripada uvaha na konci clanku nosna a povazuji ji za zralou. Sam patrim mezi snoby, kteri zaplati radsi vic za dobrou znacku jen aby nemeli problemy.
Autorovi az zavidim klidny postoj k "diskuzi". A leckterym diskutujicim preju pri uvahach nad vlastnimi vyroky stesti pri identifikaci motivace;)

Odpovědět0  0
Filip | 26.4.200222:31

"Mnoho uživatelů (a sám patřím mezi ně) však o toto nestojí, chtějí kvalitní desku, která odvede svoji práci a mnoho nestojí. Troufnu si říct, že takových je dokonce podstatná většina." Ano, pan Mrázek opět exceluje se svým životním krédem "Podle sebe soudím tebe". Pane Mrázek, tohle už je ale opravdu trochu moc. "Vždyť jaký je v zásadě rozdíl mezi velice drahou základní deskou a velice levnou základní deskou." Vy to nevíte ? No to je teda gól :-)))))))))). Co teda člověk jako Vy, dělá na stránce zabývající se hardwarem ?

Odpovědět0  0
Chuanito23 | 27.4.200220:52

Radsi by me zajimalo jestli nevite, kde sehnat ASUS A7N266-C. Strasne moc bych ho chtel a nechci si ho nechat posilat z nemecka.....

Odpovědět0  0
Štěpán Mrázek | 28.4.200221:29

Skutečně jaký je pro člověka, který si jde koupit počítač pro děti rozdíl mezi Asus nebo ECS ??? Zcela zásadní a to ten, že za cenu jedné Asusky si koupí mimo ECS desky ještě grafiku.
Pokud deska funguje tak jak má, pak není co řešit (no a pokud někdo bude vyrábět výrobky, které nebudou plnit svoji funkci, brzy je přestane vyrábět, neboť je nikdo nekoupí). Koho z běžných uživatelů proboha zajímá jeslti má deska konektory Foxcon nebo nějaké neznačkové, tu myš (či cokoliv jiného) do něj stejně dostanou ?
Můžeme dlouze diskutovat o tzv. přidané hodnotě, kterou se blýskají drahé modely, ale ty si většinou koupí buď příznivce dané značky nebo někdo, kdo se rozhoduje na základě svých konkrétních požadavků a opět obliby značky.
P.S. nikomu nevnucuji svoje názory, já osobně si prvně definoval potřebu na novou desku a po té si koupil nejvhodnější model z pohledu (definovaná potřeba)/(cena). Toto považuji za nejlepší možný způsob výběru.

Odpovědět0  0
Filip | 1.5.200215:29

No v zásadě jde například o poruchovost. S levnými deskami mám velmi špatné zkušenosti. Desky PC Chips, ECS, Shuttle atp. mi lidé vraceli k reklamacím tak často, že jsem je vyřadil ze své nabídky. Myslím si, že MB je "srdce" PC a proto by měl být kvalitní a stabilní. V dnešní době považuji za nejlepší desky Asus, dále Abit a MSI. Zatím se mi nevrátil ani jeden Asus, jeden Abit a 2 MSI, což je oproti ECS, kde se mi vrátily z 10 prodaných MB v průměru 1-2 nádhera. Cenově to přece zase není taky takový rozdíl, ne ?. A pokud jde o přetaktování, tak musíte uznat, že levné MB zdaleka nemají takové možnosti jako Asus a spol. Navíc tyto levné desky jsou při přetaktování velmi nestabilní a nedosáhnete s nimi nikdy takových výsledků, jako s kvalitními značkovými MB.

Odpovědět0  0
Karel | 7.5.200214:45

To se mi snad jen zdá, člověk si nemůže už ani přečíst libovolný článek na tomhle serveru, aby v diskuzi nenarazil na kritika jménem Filip.
Tento člověk si zjevně libuje v tom, když všechny autory článků může zkrytizovat!
Možná už je na čase, aby redakce začala připomínky některých lidí, tzv. Permanentních stěžovatelů, mazat z diskuze.
Už mě nebavý dívat se na jeho přihlouplé poznámky!

Odpovědět0  0
juspet | 9.7.200211:52

Nauč se nejdřív pravopis, ptáku. NekrYtizuje se ale krItizuje, a jinak tě to asi nebavÍ.

Odpovědět0  0
Paulus | 26.4.200215:16

co je mysleno tim "dopadnou jako kdysi PC Chips" ? vzdyt PC Chips = ECS = Matsonic - vse stejne desky, pouze jiny nazev

Odpovědět0  0
Štěpán Mrázek | 26.4.200222:28

Ono není zase až tolik podstatné jaký má firma produkt, ale co si o něm uživatelé myslí. Kupříkladu PC Chips "dojela" na svoji pověst. ECS si dokázala získat pověst levného a kvalitního výrobce :-).

No a přesně tak to bylo myšleno, pokud si firma získá pověst, že její produkty jsou nekvalitní tak prostě "půjde do kytek".

Odpovědět0  0
zero5 | 26.4.200210:42

...prohlásil, že se prodávají >>sami<<...

Odpovědět0  0
Štěpán Mrázek | 26.4.200211:07

Díky za upozornění, již je to opraveno.

Odpovědět0  0
Milhauzz | 26.4.20029:30

Z dvou vet napsat clanek ;] Svou polemizaci si me pekne nakrmil oci, priste napis neco .... lepsiho ;]

Odpovědět0  0
Štěpán Mrázek | 26.4.20029:50

Od toho jsou tu diskuzní fóra abyste si mohli rýpnout :-). Jinak mě to přišlo v závěru vhodné zdůraznit.

Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.