Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ASUSTeK Computer představuje nové notebooky C90

11.6.2007, Jan Vítek, aktualita
ASUSTeK Computer představuje nové notebooky C90
Společnost ASUSTeK Computer na Computexu představila svou novou řadu notebooků C90, kterou předurčila především pro nadšence lačnící po výkonu. Nové notebooky mají umožnit, aby si je uživatelé upravili dle vlastních přání, avšak jisté limity...
Společnost ASUSTeK Computer na Computexu představila svou novou řadu notebooků C90, kterou předurčila především pro nadšence lačnící po výkonu. Nové notebooky mají umožnit, aby si je uživatelé upravili dle vlastních přání, avšak jisté limity samozřejmě mají. C90 budou vybaveny procesory Intel Core 2 Duo a modulem standardní grafické karty MXM, který lze vyměnit za jiné kompatibilní grafické karty (až GeForce 8600M GT). Ladiči výkonu využijí také funkci ASUS Turbo Gear se čtyřmi režimy nastavení procesoru - overclocking, standard, gaming a power saving - dle nich se mění výsledná frekvence (pro procesory na 2,66 GHz neplatí fce overclocking a pro 2,93GHz procesory ani gaming). Pamětí DDR2-667 může být až 3 GB a 15,4" displej může mít rozlišení WXGA, WXGA+, či WSXGA+.



ASUS u svých C90 umožňuje snadný přístup ke komponentám přes jednoduše odnímatelný spodní kryt, jejž nazývá ACE Door (Accessible, Convenient, Effortless). Dále je zde podpora HDMI, otočná webkamera s rozlišením 2 Mpix nebo konektory S-Video/Composite Video, D-Sub, S/PDIF a výstup na sluchátka. Pro připojení externího disku se nezapomnělo ani na rozhraní eSATA. Samozřejmostí je zde technologie MIMO 802.11n a Bluetooth 2.0 + EDR. Pro větší bezpečnost byl vestavěn HW Trusted Platform Module.



Notebooky mají rozměry 367 x 268 x 36 mm, váží 3,1 kg a napájí je šestičlánková 4800mAh baterie.

Zdroj: Asus