Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asustek Computer se rozdělí na tři společnosti

4.7.2007, Jan Vítek, aktualita
Asustek Computer se rozdělí na tři společnosti
V době, kdy se kdysi suverénní společnosti kvůli stále ostřejším loktům na trhu informačních technologií spíše skupují, sdružují nebo vytvářejí podniky se společnou majetkovou účastí, oznamuje Asustek Computer, že s úderem první vteřiny...
V době, kdy se kdysi suverénní společnosti kvůli stále ostřejším loktům na trhu informačních technologií spíše skupují, sdružují nebo vytvářejí podniky se společnou majetkovou účastí, oznamuje Asustek Computer, že s úderem první vteřiny roku 2008 se rozdělí na tři společnosti. Činí tak kvůli tomu, aby se vyhnul sporům se smluvními zákazníky a podnítil růst celé obchodní skupiny. Tím chce také samozřejmě zvýšit svou konkurenceschopnost.



Asustek Computer bude pokračovat ve vyrábění svých značkových produktů, což zahrnuje základní desky, přídavné karty, notebooky, smarthphony, servery, komunikační zařízení a stejně tak i multimediální zařízení a spotřební elektroniku. Nově vzniklá společnost Unihan Technology bude produkovat PC komponenty jako základní desky či přídavné karty a druhá nová společnost, Pegatron Technology, se zaměří na počítačové skříně a převezme i další obchody mimo PC sektor.

Cílem pro Asustek Computer pro rok 2007 jsou tržby 22,8 - 24,3 miliard USD, z čehož 7,6 miliard má být z prodeje značkových produktů. Oblasti, které spadnou pod firmu Pegatron, mají letošní rok dosáhnout tržeb 9,1 - 10,65 miliard USD a u Unihanu to bude 4,56 - 6 miliard. Asustek tedy činí podobný krok jako v roce 2001 firma Acer, která se rozdělila na Acer, BenQ a Wistron.

Zdroj: X-Bit labs