Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ATi: All-in-Wonder míří výše s čipem Radeon X800XL

5.7.2005, Milan Šurkala, aktualita
ATi: All-in-Wonder míří výše s čipem Radeon X800XL
Vlastníci PCI-Express sběrnice v případě zájmu koupě výkonné karty ATi řady All-in-Wonder zatím neměli příliš na výběr. Doposud nejvýkonnější Radeon X600 Pro sice ještě nepatří mezi šrot, nicméně rozhodně nepatří mezi high-end. Zájemci o...
Vlastníci PCI-Express sběrnice v případě zájmu koupě výkonné karty ATi řady All-in-Wonder zatím neměli příliš na výběr. Doposud nejvýkonnější Radeon X600 Pro sice ještě nepatří mezi šrot, nicméně rozhodně nepatří mezi high-end. Zájemci o multimédia si tak museli trochu počkat. A čekání se vyplatilo. ATi představuje nové grafické karty multimediální řady All-in-Wonder s vysoce výkonným a přitom poměrně cenově výhodným čipem Radeon X800XL. Ten nabízí 16 pixel a 6 vertex pipeline, takt 110nm jádra je 400MHz, 256MB paměti tikají na 980MHz. Připomeňme však, že pro AGP sběrnici již ATi nějaký čas nabízí Radeon X800XT All-in-Wonder.




Výkon grafické karty bez problémů zvládne vysoké nároky na nejnovější hry, high-quality TV tuner zase zajistí široký multimediální rozsah s plnou podporou pro Microsoft Windows XP Media Center. Evropské zákazníky potěší DVB-T televizní přenos, který má nabízet více kanálů, lepší kvalitu obrazu i zvuku přes konvenční anténu místo kabelového rozvodu či satelitu. Obyvatele Severní Ameriky jistě potěší možnost sledovat až 125 kanálů přes kabel či anténu, software Serious Magic Visual Communicator pro tvorbu video prezentací, Pinnacle Studio 9 (ATI verze) a mnoho dalšího.

Cena karet by měla být $399 resp. £270.

Zdroj: www.ati.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
Doporučujeme náš velký přehled desktopových grafických čipů.