Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
9.5.2006, Milan Šurkala, aktualita
Kanadská společnost čelí žalobě, kterou na ni podali dva pánové Stanley Batsalkin a Kenny Vargas u soudu v San Jose. Problém je v tom, že ATi vedla své karty jako "HDCP ready", což však ve skutečnosti nejsou. Zatím není jasné, co pánové...
Mali (24) | 10.5.20060:12
Zdravim.
Amerika je zeme neuveritelnych pravnich procesu, ale stejne Graficke cipy od Ati JSOU HDCP Ready. To ze na jednotlivych kartach nejsou cipy s klici to uz je neco jineho. Ati nelze.

Bohuzel nevim jestli na strankach nebylo napsano neco jako ­"Ati grafic card are HDCP ready­". Navic by museli ti panove koupit ty karty ktere jsou ­"Built­-by­-Ati­". Takze by museli koupit kartu, kterou vyrobila primo Ati, a navic na jejiz krabici bylo napsano ze ta ona graficka karta podporuje HDCP. Jinak asi nic nedostanou.
Navic se mi to zda jako pokus namastit si kapsu. Neco jako chci prachy za to ze ­'kourim­/zeru hambace­/piju kolu­/susim kocku v mikrovlnce­/telefonuji za jizdy­' atd.
Odpovědět0  0
Mali (24) | 10.5.20060:13
Sry za gramatiku. Tohle se mi opravdu nepovedlo. Hanbim se.
Odpovědět0  0
ASD | 10.5.20068:53
Toto je jasny pokus namastit si kapsy, tie karty mohli pokojne aj vratit­(ale na tom by nezarobili­) a ATI v sucasnosti na strankach uvadza HDCP ready pri specifikaciach VPU a nie v suvyslosti s kartou, takze ak to aj bolo v minulosti inak tak sa to bude tazko dokazovat.
Odpovědět0  0
xBl4d3x | 10.5.200614:48
No, určitě to nebudou inteligentní počítačově gramotní lidé, ale nějací vychytralí nemakačenkové, co se snaží vydolovat peníze odkudkoli, ale je pravda, že když si koupíš graf. kartu, bude na ní napsáno velkým písmem HDCP, zatím malým písmem Ready VPU , tak neočekáváš, že ta karta HDCP neumí, což se jako klamavá reklama dá počítat...v Čechách by žaloba neprošla ­- Telecom klamal svou reklamou na DSL slušnou dobu a jediné, co se stalo, byla pokuta od antimonopolního úřadu za úplně něco jiného.
Odpovědět0  0
Matajon (2) | 10.5.200615:50
No... ono to zase takovy, ze by nekde bylo malym pismem napsano HDCP ready neni.
Odpovědět0  0
Mali (24) | 10.5.200618:10
No to je ale presne to co rikam. Ty cipy to dokazou. Potom na finalnich vyrobcich musi byt fyzicky jeste nakej cip s klici na odemknuti obsahu HDCP. Nevidel jsem prodejni kusy­(krabice­) ­"built­-by­-ati­", takze nevim co oni koupili. Respektive jestli na tech krabicich co oni koupily bylo napsano, ze ty vlastni karty jsou HDCP ready. Klamava reklama to neni. Reklama na GPU neni reklama na finalni kartu. Na tom obrazku jsou specifikace rodiny Radeon x1900. Ne konkretnich karet.

Pamatuju ze drive byli na webech vyrobcu i takove hlasky jako ze : ­"Nase gpu je 256bitove­". To tenkrat ale byla klamava reklama, pac to bylo jen sirka pametove sbernice. Navic tenkrat ty cipy pracovali max s 96bitovou presnosti. Tenkrat jsem veril ze to je facht 256bitovy procik. I kdyz na normalnich CPU jeste nebyli ani 64bity doma :P
Odpovědět0  0
xBl4d3x | 10.5.200621:47
Jenom trochu praxe ­- že VPU umí HDCP nezajímá koncového uživatele, ale výrobce karet a je na něm, jak s tím naloží. Je sice hezké, že budeš mít doma kartu, kde VPU HDCP podporuje, ale pokud neni vyvedené na výstup, je ti to málo platné. Pokud už bude na samotné krabici grafiky napsáno HDCP ready, je to klamavá reklama ­- tebe nezajímá, co VPU umí teoreticky, ale prakticky. Pochybuji, že by sis tu kartu fyzicky upravil a přidal na HDCP vlastní výstup ;­-­) S těma bitama taky plácáš páté před deváté :­-­) GPU 256bitová skutečně jsou a to už poměrně dlouho a starší Matrox Parhelia má dokonce 512b :­-­) S paměťovou sběrnicí to jde ruku v ruce ­- pokud budeš mít např. 256b paměťovou datovou sběrnici a 128b procesor, potřeboval by na přečtení­/zápis dvojnásobný čas, ale pořád menší, než číst 2x128b po sobě. V tomhle o přesnost výpočtů nejde, ale o možnost paralelního čtení víc operandů naráz.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.