Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ATi mění logo, Fusion v druhém pololetí 2009

24.5.2008, Pavel Boček, aktualita
ATi mění logo, Fusion v druhém pololetí 2009
Rok se s rokem setkal a grafická divize společnosti AMD, ATi, opět mění loga grafických karet a jejich technologií. Naposledy se loga se nyní kompletně standardizovala rozměrem a oproti starším se stříbrné pozadí změnilo v černé, červené...
Rok se s rokem setkal a grafická divize společnosti AMD, ATi, opět mění loga grafických karet a jejich technologií. Naposledy se loga se nyní kompletně standardizovala rozměrem a oproti starším se stříbrné pozadí změnilo v černé, červené se ztmavilo a loga měla nově stříbrný rámeček. Nyní se bude měnit nápis v černém pozadí. Můžeme jen doufat, že nová loga také znamenají novou a úspěšnější éru společnosti. K tomu jí mají dopomoci hlavně grafická jádra RV770 Pro (s paměťmi GDDR3) a XT (s GDDR5), která dle dostupných informací přijdou již 16. června, tedy před konkurenčními čipy NVIDIA GT200.



Další malou část tentokrát procesorového trhu má společnosti přinést zase nový čtyřjádrový Phenom 64 X4, číselně označený 9950. Pracovat má na frekvenci 2,6 GHz, avšak dle Fudzilly to má být přesně 2,66 GHz, tedy 10 x 266 MHz, což by znamenalo, že poprvé od roku 2003 AMD zvýšilo frekvenci FSB. Pro to na jednu stranu nemusí být důvod, na druhou stranu je to však jedno, jelikož se správným nastavením děliček to nemá na nic nejmenší vliv.


Změna v minulém roce

Taiwanská pobočka AMD také potvrdila, že mikroprocesory Fusion - alespoň tedy verze pro laptopy, označená Swift - by měla být na trhu tak, jak bylo původně plánováno, tedy v druhém pololetí příštího roku. Čipy budou obsahovat jedno- a dvoujádrové procesory v kombinaci s grafickým jádrem, což by již mohlo být RV710, je totiž pravděpodobnější, že se přejde na výrobu 45nm technologií u tohoto jádra, než u v té době již starého RV620.


Randy Allen

Poslední zpráva se týká personálních změn ve společnosti. Jak jsme informovali dříve, produktovou a výpočetní divizi opustil výkonný prezident Mario Rivas. Místo něj teď nastupuje Randy Allen jakožto výkonný viceprezident; doteď byl viceprezidentem a hlavním manažerem obchodu se servery a pracovními stanicemi, kde stál za úspěchem Opteronů (mj. se podílel na vývoji Athlonů 64 a Opteronů). O marketing v celém AMD se pak bude starat Nigel Dessau.

Zdroj: Fudzilla (1, 2, 3, 4, 5)
Doporučujeme náš velký přehled desktopových grafických čipů.