Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ATI oficiálně oznamuje Multi-Graphics platformu ATI CrossFire

31.5.2005, Petr Hájek, aktualita
ATI oficiálně oznamuje Multi-Graphics platformu ATI CrossFire
Společnost ATI dnes na akci Computex představila veřejnosti herní platformu ATI CrossFire, což Peter Edinger, viceprezident pro Evropu a výkonný ředitel, komentoval slovy: "ATI CrossFire poskytuje zcele bez výjimky ten nejlepší herní zážitek...
Společnost ATI dnes na akci Computex představila veřejnosti herní platformu ATI CrossFire, což Peter Edinger, viceprezident pro Evropu a výkonný ředitel, komentoval slovy: "ATI CrossFire poskytuje zcele bez výjimky ten nejlepší herní zážitek dneška. Nabízí také nejkompatibilnější a nejflexibilnější multi-GPU platformu, která uživateli nabízí nejvíce voleb a nastavení jak zvýšit výkon nebo vizuální kvalitu." ATI dále slibuje, že CrossFire je komaptibilní se všemi hrami, ať již byly vydané včera či před rokem, citujeme, "CrossFire automaticky zajistí lepší vzhled i rychlejší chod."

Hráč, který zatouží po CrossFire PC, si bude muset samozřejmě nejprve pořídit základní desku s čipsetem ATI Radeon Xpress 200 CrossFire Edition. Karty ATI Radeon X850 CrossFire Edition s 256 MB půjde párovat s jakoukoliv další standardní grafikou na Radeonu X850 založenou. Identicky, kartu Radeon X800 CrossFire Edition (128 - 256 MB) lze spárovat s libovolným Radeonem X800 series.

Podle tiskového prohlášení ATI jde samozřejmě o malý zázrak, na první reálné zkušenosti si ale počkejme do doby, než se některý z CrossFire produktů dostane do rukou našich lačných recenzentů. To ovšem nebude patrně dříve než v průběhu letošního července, kdy začne distribuce jak CrossFire boardů, tak i CrossFire akcelerátorů.



Doporučujeme náš velký přehled desktopových grafických čipů.