Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ATI Radeon HD 4890 X2 budou?

18.4.2009, Jan Vítek, aktualita
ATI Radeon HD 4890 X2 budou?
V posledních dnech se internetové magazíny ve svých zprávách dohadovaly, zda se nakonec objeví, či neobjeví karty ATI Radeon HD 4890 X2. Dva hlavní důvody pro zamítavé názory mají být ty, že jednak je na trhu stále prostor pro zabydlenou...
V posledních dnech se internetové magazíny ve svých zprávách dohadovaly, zda se nakonec objeví, či neobjeví karty ATI Radeon HD 4890 X2. Dva hlavní důvody pro zamítavé názory mají být ty, že jednak je na trhu stále prostor pro zabydlenou kartu Radeon HD 4870 X2 a také by prý Radeon HD 4890 X2 vyžadoval příliš energie.



To ostatně v rozhovoru pro X-bit labs potvrdil David Cummings z marketingu AMD, jenž zdůraznil především to, že se 4870 X2 stále dobře prodávají, takže pro 4890 X2 není místo. Naopak jednočipové 4890 zaplnily prázdné místo na trhu (z hlediska cenového rozmezí).

Střídavě se však objevují zprávy, že samotné AMD sice 4890 X2 nevydá, ale pokusí se o to jeho partneři a pak se zase na druhou stranu uvádí, že tyto karty se nejspíše neobjeví vůbec. Zde se tedy názory rozcházejí, ovšem asi nikdo nemá kompletní přehled o tom, jaký výrobce chce co dělat.

Fudzilla tedy říká, že se dotazovala partnerů AMD, zda něco takového chystají a většina z nich přímo tuto možnost přímo zavrhla. Na druhou stranu, lidé ze serveru Bright Side of News se dle vlastních slov dotazovali svých Tchaj-wanských zdrojů a dozvěděli se, že AMD svým partnerům vytvoření 4890 X2 povolilo a že existuje minimálně jedna firma, která chce přinést kartu s čipy taktovanými na 1 GHz a s využitím 2/4 GB paměti.

Zdroj: Fudzilla, BSN