Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
5.12.2000, Štěpán Mrázek, zpráva
Firma ATI je známá také svými přídavnými TV kartami, které rozšiřují standardní možnosti PC o sledování televize, nahrávání videa, snímání obrázků apod. Tyto karty však existují buď ve verzi ISA či nověji pro PCI. Nyní, ale firma přichází s novinkou - TV Tuner, který se připojuje k USB portu.
tomas riha | 12.12.200021:16

ja osobne doufam, ze se to brzo dostane do prodeje... a snad to taky ziska podporu od Apple

Odpovědět0  0
Lord Helma | 7.12.200012:39

Nevím, kde vzali diskutující slova chvály na ATI. Poslední dobou dělá jednu botu za druhou, jako poslední případ, kdy její ovladače (na originálním CD) tvrdí ve Woknouz2000, že daný HW (ATI RADEON) v systému nejni. A to nemluvím o nutnosti používání speciálních ovladačů pro hry (za které ATI hrdě nenese žádnou zpodpovědnost, ačkoliv je vytvořila), přesto se odlepují textury, je vidět skrz stěny, zkuste si zapnout mlhu v NFS. Tunery mají premanentní problémy s laděním, českým zvukem ...
Pro případné rýpaly : s ATI kartama a tunerama dělám už 6 roků a mám s tím šrotem nějaké zkušenosti a svého času jsem byl zavilý ATInista, z čehož mě ATI promptně a dokonale vyléčilo.

Odpovědět0  0
W.I.F.T. FT W97 | 8.12.200016:07

No, osobně by mě taky moc zajímalo, s jakou kvalitou půjde tohle sledovat na USB, které má ve staré verzi propustnost 12 MBit/s, což je plus mínus 1,5 MB/s a to jsem to ještě hodně přehnal (musí se taky počítat režie USB apod, ta si vezme tak 10%). Nechce se mi věřit, že by tohle mělo nadělat hodně muziky a obrazu za pouhých $99.
Jinak na ATI mě nejvíc štve, že koncem minulého roku spláchli do kanálu projekt ATI Video Wonder, což měla být čistě PCI televizní kartička s chipem DVxplore od firmy C-Cube, který měl umět hardwarovou kompresi a dekompresi zároveň do MPEG-2 formátu - víte, co to znamená? To znamená, že si nahráváte na disk bez zatížení procesoru film v DVD kvalitě, když si potřebujete odskočit, tak to prostě pauznete, mezitím karta nahrává v reálném čase dál, a když přijdete, tak to odpauzujete a koukáte se na to od toho momentu, kdy jste to pauzli, zatímco se nahrává dál záznam, který už je např. o minutu napřed, ale vy si to prohlížíte zpětně. A to vše s minimální zátěží na procesor. Xakru, to byla fakt škoda. A cena měla bejt okolo 6000 Kč.

Odpovědět0  0
Miroslav Pragl | 6.12.200014:21

Jakou sirku pasma si tenhle drobecek vezme? Zkousel jste jej napr. na HUBu s mysi? Pri rozliseni 640x400, 16bit barvach a 25 Hz mi totiz vychazi 12MB/s. Predpokladam, ze tuner tedy pouziva kompresi - a tedy zatezuje dekompresi pocitac. Jak je to presne?

Dekuji

MP

Odpovědět0  0
Vojtech Vancura | 6.12.200013:21

Super ! Hned jak to pude - chci. Teda, pokud nekdo nezna zpusob jak jinak dostat televizi do notebooku ...

Odpovědět0  0
heretic | 6.12.200011:12

Ma ten tuner teletext ? Zvuk ? Je stereo alebo mono ? Podporuje dual ? Ake normy bude podporovat ??

Odpovědět0  0
Jenik | 6.12.20008:12

Nebyl jsem nikdy moc zastancem firmy ATI hlavne z duvodu rychlosti z jakou uvadela na trh sve novinky tak jeste z duvodu problematickych ovladacu. V soucasnosti jsem ale jiz zmenil nazor a zakoupil ATI RADEON 64MB DDRRAM a jsem spokojen. Jestli i tento vyrobek bude schopen byt predveden v EVROPE do konce roku a pokud cena bude do 2000,-, pak si myslim, ze to je bomba(tedy pokud to bude kompatibilni i s jinymi graf. kartami) => spousta uzivatelu pri pridani TVTuneru nebude muset rozebirat pocitac a tim padem neztrati zaruku.

Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.