Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Autor Terrarie zrušil verzi hry pro Stadii poté, co mu Google zablokoval účty

9.2.2021, Jan Vítek, aktualita
Autor Terrarie zrušil verzi hry pro Stadii poté, co mu Google zablokoval účty
Vyvojář hry Terraria si na Twitteru postěžoval, že mu Google z nějakého jemu neznámého důvodu zablokoval účet, což znamená, že nemůže využívat zakoupené aplikace na svém telefonu, svůj kanál na YouTube a ani Google Drive. 
Zablokované účty Googlu mohou být pro leckoho, kdo se živí vývojem hry, tou pravou pohromou. Andrew Spinks, vývojář známé hry Terraria, která se dostala i mezi desítku nejhranějších titulů na Steamu, si tím prošel. Google mu dle jeho slov z neznámého důvodu zablokoval účet na telefonu, což znamená, že nemůže využívat ani zakoupené aplikace. Dále ztratil přístup ke svým datům na Google Drive, e-mailovému účtu, který využíval 15 let a rovněž ke svému kanálu na YouTube. 
 
 
Andrew Spinks k tomu uvedl, že v reakci na to stahuje svou hru z nabídky platformy Stadia a už pro ni nikdy žádný titul nepřichystá. Dle tohoto seznamu, který byl aktualizován na konci ledna, však Terraria v seznamu titulů Stadie nefiguruje a nezmiňuje ji ani Wikipedia, takže půjde spíše o to, že Spinks zrušil přípravy na vydání Terrarie ve verzi pro Stadii. Ostatně kdyby už tato hra byla v nabídce dané platformy, Spinks by svým rozhodnutím poškodil i zákazníky, kteří si hru už koupili, tedy nehledě na to, zda by něco takového vůbec měl možnost udělat. 
 
Zde se můžeme na chvíli pozastavit nad tím, proč by vůbec hra jako Terraria měla být k dispozici jako streamovaná hra, když na její hardwarové požadavky by dosáhl i kdejaký telefon, ostatně hra je k dispozici právě i pro Android (tedy zatím stále ještě je). Ale to je zde vedlejší. 
 
Andrew Spinks přitom uvádí, že Google mu účet zablokoval už asi před třemi týdny, a to na základě blíže neupřesněného porušení podmínek. Následovaly pak hodinové telefonické hovory se zástupci firmy, které nikam nevedly, takže jeho rozhodnutí své trable zveřejnit vychází až z následné frustrace nad jednáním Googlu. A není těžké pochopit jeho pocity, když říká, že dělat byznys s Googlem znamená jen přítěž.
 
Tato zpráva navíc přichází krátce poté, co jsme se dozvěděli, že Google se rozhodl zrušit vlastní herní studio, které mělo připravovat hry právě pro Stadii. Firma k tomu řekla, že se chystá spíše více spolupracovat s cizími vývojáři her, i když o rušení jejich účtů se tehdy nezmiňovala.