Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AVG mělo problém s Firefoxem, ztratilo uložená hesla

17.6.2019, Milan Šurkala, aktualita
AVG mělo problém s Firefoxem, ztratilo uložená hesla
Antivirové programy AVG a Avast se nepohodly s poslední verzí internetového prohlížeče Mozilla Firefox 67.0.2. Způsobily totiž ztrátu uložených hesel v prohlížeči. Naštěstí už existuje náprava a hesla lze získat zpět.
Zdaleka ne vždy je veškerý software kompatibilní se vším a to se nyní stalo antivirovým programům AVG (a podle zpráv uživatelů také Avastu), které měly problém s internetovým prohlížečem Mozilla Firefox 67.0.2. Pokud se objevila tato kombinace, mohlo dojít ke ztrátě uložených hesel v prohlížeči. Za problémem stojí funkce AVG Password Protection, což je v tomto případě hodně paradoxní název. K nápravě ze strany AVG došlo už během pátku v jedné z aktualizací anitiviru, takže pokud ještě máte svá hesla, aktualizujte antivirový program, abyste o ně nepřišli.
 
AVG logo
 
Nicméně pokud jste už přišli o svá hesla, je zde naštěstí postup pro jejich obnovu. Základem je opět aktualizace antiviru AVG (resp. Avast) a poté instalace doplňku Password Restore for AVG Internet Security. Ten provede obnovu a poté už nebude potřeba, takže jej lze odinstalovat. Pokud by se to ale náhodou nepovedlo, lze provést kroky, které provádí doplněk, i ručně.
 
Mozilla logo
 
Nejprve se potřebujete dostat do složky s profilem Firefoxu. To lze provést např. klikem v prohlížeči na Nápověda - Technické informace - Otevřít složku. Bez spuštěného Firefoxu můžete zmáčknout Windows+R, vložit %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\ a odentrovat. Pokud je Firefox spuštěn, ukončete ho. Udělejte si pro jistotu zálohu obou souborů logins.json.corrupt i logins.json. Ten druhý pak smažte a logins.json.corrupt přejmenujte na logins.json. Po spuštění Firefoxu by už vše mělo běžet korektně a uložená hesla by měla být zpět.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.