Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Barracuda je stále atraktivnější úlovek

8.4.2008, PR článek , inzerce
Barracuda je stále atraktivnější úlovek
Se vzrůstajícím počtem spamů a patrně i díky diskuzích o počítačové bezpečnosti, jež se vede na stránkách nejrůznějších periodik s počítačovou tématikou, webových diskuzích a dalších médiích, vzrůstá zájem odborné veřejnosti o produkty Barracuda Networks.
Redakce Světa hardware není autorem tohoto článku a nezodpovídá za jeho obsah.
 
Se vzrůstajícím počtem spamů v emailové komunikaci a patrně i díky diskuzi na téma spamů a počítačové bezpečnosti, která se vede na stránkách nejrůznějších periodik s počítačovou tématikou, webových diskuzích a dalších médiích, vzrůstá zájem odborné veřejnosti o produkty Barracuda Networks. Dle nezávislého šetření projevuje 50 % firem, které se zabývají instalacemi a správou počítačových sítí, zájem o podrobnější informace o produktech Barracuda Networks. Důvody jsou zřejmé:
  • V počítačích firem je uchováváno stále více strategicky důležitých dat pro jejich existenci, proto se stává bezpečnost počítačových sítí základní otázkou.
  • Spam, jehož nárůst je enormní, je nejen velkou hrozbou z hlediska možnosti virové nákazy, ale především má zřejmé a kvantifikovatelné dopady na efektivitu práce.
  • Řešení společnosti Barracuda Networks kromě řady ocenění odborníků přes IT získává stále větší respekt i u běžných uživatelů.
  • Kromě jednoduché instalace a automatické aktualizace (tzn. bez nároků na obsluhu) umožňuje odstupňování jednotlivých řad z hlediska výkonnosti dosažení optimálního poměru cena/výkon. Tato řešení jsou určena pro ochranu malých společnosti, až po ty největší.

Jistě není náhodou, že antispam firewall od Barracudy Networks využívají pro ochranu emailů svých klientů před spamem i servery Seznam a Atlas. Portfolio zákazníků Barracuda Networks zahrnuje více než 50 000 společností na celém světě.


Dle dosavadních zkušeností i trendů v počítačové komunikaci se předpokládá, že počet spamů i virových hrozeb bude stále narůstat. Stejně tak poroste penetrace počítačů mezi firmami i širokou veřejností. Proto bude otázka počítačové bezpečnosti stále aktuálnější a zájem o jednoduché, efektivní a výkonné řešení poroste. Barracuda Networks se bude snažit přispět svým dílem k minimalizaci nebezpečí, které s sebou spamy a viry přinášejí.

Firma Barracuda Networks nabízí řadu velmi úspěšných firewallů pro antispam, antivir a antispyware, určených od malých společností až po velké poskytovatele ISP a Barracuda Load Balancer - výkonné řešení pro load balancing rozdělení zátěže serveru mezi servery. Autorizovaným distributorem zařízení společnosti Barracuda Networks v České republice je společnost Gesto Communications.