Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Battlefield V: rok 1942 v nových představách

24.5.2018, Jan Vítek, aktualita
Battlefield V: rok 1942 v nových představách
Včera večer společnost Electronic Arts společně s DICE představila přicházející hru Battlefield V, která se opět dostane do prostředí druhé světové války. Nabídne dokonce i single player a poněkud volnější vyprávění slibuje i ukázaná robotická ruka.
Jak se dalo očekávat, Battlefield V se vrací do druhé světové války kolem roku 1942 a po prohlédnutí traileru lze říci, že můžeme očekávat pěkně chaotickou akci a prvky, které v daném období nemají co dělat. Ale co na tom, že se EA a DICE zrovna nedrželi historické předlohy, důležitá je zábava. 
 
 
Těšit se můžeme na nové režimy multiplayeru a dokonce také na návrat War Stories, čili misí čistě pro jednoho hráče a také kooperativní režim Combined Arms. Navíc tu ani nebude žádný Premium Pass či jiná nabídka s obsahem navíc nad rámec základní verze, díky čemuž bude zajištěno, že každý z hráčů bude mít přístup k tomu samému obsahu, režimům, mapám, atd. To zajistí, aby komunita Battlefieldu nebyla tříštěna dle toho, kdo si co koupí. 
 
Dobrá zpráva také je, že si nebudeme moci za opravdové peníze pořizovat loot boxy, ale bylo uvedeno, že kosmetické věci se budou opravdu kupovat. Později to však bylo popřeno jako nedorozumění, takže platit se bude pouze herní měnou. 
 
War Stories znají hráči z Battlefield 1, takže zde se s nimi setkají opět a půjde o příběhy žen a mužů z prostředí norského hnutí odporu, ale i ze severní Afriky, takže scénáře budou skutečně různorodé. V multiplayeru zase budeme moci vést svůj unikátní útvar složený ze specializovaných vojáků, kteří budou mít na starosti hrot útoku, podporu, průzkum či záchranu spolubojovníků. Dostupnost zbraní a výbavy se bude vylepšovat společně s naším postupem a k dispozici budou opět režimy jako Conquest pro 64 hráčů, ale také zbrusu nové Grand Operations. Půjde o speciálně vyhlašované události, kde se bude bojovat napříč několika mapami. Na druhé straně tu také bude režim kooperace pro pouze 4 hráče, a sice Combined Arms. 
 
 
Více informací si Electronic Arts chystají pro brzký červen, kdy proběhne E3 a událost EA Play. Samotný Battlefield V přijde na trh 19. října pro Xbox One, PlayStation 4 a PC (Origin).