Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

BenQ chystá LCD panel s odezvou 6 ms

18.1.2005, Petr Hájek, aktualita
BenQ chystá LCD panel s odezvou 6 ms
Taiwanský producent nejrůznější techniky, společnost BenQ, se chystá uvést LCD panel, který mimo svoji 19" úhlopříčku a rozlišení 1280 x 1024 pixelů nabídne ještě jeden mimořádně pohledný parametr - obnovovací čas pouhých 6 ms, což má tento...
Taiwanský producent nejrůznější techniky, společnost BenQ, se chystá uvést LCD panel, který mimo svoji 19" úhlopříčku a rozlišení 1280 x 1024 pixelů nabídne ještě jeden mimořádně pohledný parametr - obnovovací čas pouhých 6 ms, což má tento kus příslušenství činit atraktivním i pro hráče 3D titulů a příznivce digitálního videa (doporučuji však číst komentář kolegy přiložený níže).

Displej má spotřebu 60 W, reálnou zobrazovací plochu 376,3 x 301,1 mm a váží i s vestavěným adaptérem 6 kg, kontrast činí 450 : 1 a svítivost 400 cd/m2, další parametry viz stránky výrobce. Cena i datum uvedení zatím neznámé.

Štěpán Mrázek: Pokud se podíváme podrobněji na stránku výrobce, pak je tam doslova napsáno: „6 ms Grey To Grey“. Pokud mluvíme o době odezvy, tak se obvykle bere v úvahu součet časů za přechod z bílé do černé a z černé do bílé (typicky trojnásobek přechodu z bílé do černé, např. 6+2 či 9+3). Tento přechod je mnohem rychlejší než kupříkladu přechod ze zelené do červené. Je samozřejmě evidentní, že přechod z jedné úrovně šedé do jiné úrovně šedé bude proveden rychleji než přechod z bílé do černé a naopak. Reálně tedy nejde o 6 ms ale o prachsprosté kouzlení s čísly (vhodnější by asi byl termín propaganda, protože na všech inzerátech jistě uvidíme velkými písmeny 6 ms) cílené na technicky neorientované uživatele.