Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

BenQ P30 - Nejtenčí Symbianovský smartphone

1.11.2004, Petr Hájek, článek
BenQ P30 - Nejtenčí Symbianovský smartphone
O chytrém telefonu BenQ P30 se mluví již velmi dlouho, první obrázky a informace se objevily, pokud mě paměť neklame, již začátkem minulého roku, s uvedením finální verze pro západní trhy si tedy firma dala pěkně na čas, informace je opět pro jistotu opatřena dovětkem, že prozatím není známa cena, ani přesné datum a místa distribuce, BenQ si zřejmě rád zahrává.
Připomeňme, že zařízení obsahuje displej úhlopříčky 2,66" (68 mm), který je podobně jako u dalších UIQ přístrojů dotekový a zobrazí při rozlišení 208 x 320 pixelů celkem 262 144 barev. Přítomen je i SD/MMC slot, Bluetooth 1.1 a integrovaný VGA digitál s 3x zoomem, který umí zachytávat video. Přístroj měří 52 x 118 x 17 mm a váží 150 g. Co se týče software, pak je BenQ P30 vybaven tituly jako Opera Browser, Picsel Document Viewer, programy na čtení Office dokumentů, HTML i PDF souborů a přehrávání MP3.

"BenQ P30 byl vytvořen s ohledem na fakt, že se naše pracovní i osobní životy neustále prolínají a že každá osoba hraje v životě jinou roli, ať už je obchodníkem, studentem, cestovatelem nebo rodičem," říká Irwin Cheng, viceprezident BenQ a generální manažer Networking & Communications Group a dodává: "Díky jeho multimediálním schopnostem a širokému výběru licencovaného software má BenQ P30 co nabídnout a uspokojit nároky uživatele. A s přístrojem podobného designu se budete cítit pohodlně v libovolné životní situaci." Pan Cheng samozřejmě trochu přechvaluje, ale jedno se BenQ P30 upřít nedá, jde o patrně nejtenčí chytrý telefon běžící na Symbianu, který zatím vznikl. Mimochodem, anténa, zatímco jedni ji považují za designérský šperk a vrchol elegance, jiní mají názory opačné a pokládají ji za nemožnou až přežitou, tak si vyberte...

Ačkoliv na Taiwanu se již běžně mluví o nástupci jménem BenQ P31 (viz dnešní článek o historii Symbianu), v Americe (a doufejme že i na starém kontinentě) se zatím musíme spokojit s modelem prvním, který si teprve teď proklestil cestu na západ.
Zdroj: PDA Live